Användarprofil Cecilia af Jochnick / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Cecilia af Jochnick

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Grit : konsten att inte ge upp

Inte helt utan nytta

8 februari 2018

Boken är en lång radda exempel på att den viktigaste framgångsfaktorn (utan att egentligen definiera "framgång") är uthållighet. Den säger också att uthållighet inte är medfödd utan kan läras in - men metoden att bli uthållig är att uthålligt träna på att bli uthållig... hur ska jag kunna tillägna mig en förmåga (som jag saknar) som kräver just den förmågan för att kunna tillägnas.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Små ögonblick av lycka (men rätt mycket elände med) ...

Att dödens väntrum kan vara så roligt!

3 juni 2019

Den är egentligen rätt hemsk för en pensionär eftersom den berättar om det oundvikliga förfallet och slutet. Men där finns en uppkftighet och humor och en acceptans av att det är som det är som gör den så väldigt underhållande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den förlorade sonen : bakslag, framgång, bokslut

En modern man

3 juni 2019

Den här är extra intressant för jpurnalister m fl mediefolk men jag skulle nog också rekommendera den till folk som på olika sätt gör karriär. Den känns väldigt ärlig och reflektioner och erfarenheter inspirerar mig. Memoarböcker är sällan så drivande som den här, och just detta att hamna i kris och behöva omvärdera allt är väldigt spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Willpower Instinct

Intressant viljehandbok

8 februari 2018

Många praktiska tips, tankar och slutsatser är ordentligt uppbackade av forskningsresultat. Lättläst och rätt så rolig. Om jag sedan får bättre viljekraft återstår att se.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej