Användarprofil Ingrid Johansson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Ingrid Johansson

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 3

Vattenglaset : en resa i hypnosens värld

Spännande och lärorikt

1 oktober 2015

Intrigen i Vattenglaset påminner om den mytiska hjältesagan, precis som Mozarts Trollflöjten: en farlig resa med många prövningar, ett magiskt ting som hjälper på vägen och ett slut som öppnar nya vyer. Huvudpersonen Vivi känner sig minst av allt som en hjälte då hon tvingas inse att hon har svårt att klara sin vardag. Jonas, hypnoterapeut, förser henne med det "magiska ting" hon behöver på resan in i sig själv: hypnosen som hjälp till traumabearbetning och helande.

En del läsare kan kanske sakna en mer livfull gestaltning av Vivi. Författarnas avsikt verkar emellertid vara att beskriva en psykoterapeutisk metod och med detta har de tveklöst lyckats. Att placera historien inom en fiktiv ram gör den spännande som en deckare och tillgänglig för en vidare läsekrets. Jag vill uppmana alla som intresserar sig för hur vårt inre fungerar: Läs Vattenglaset!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Giraffens dröm : eller en pensionärs konfunderingar:...

Vilken underbar diktbok!

14 oktober 2015

Boken visade sig vara en riktig bladvändare för när jag väl börjat läsa den kunde jag inte sluta. Den innehåller så mycket underfundiga, klarsynta och kloka tankar uttryckta med stor värme och humor. Dikterna avslöjar författarens livserfarenhet och hon ger oss vägledning i hur vi ska leva våra liv som pensionärer men bjuder också på reflektioner om livet i allmänhet. Speciellt mycket tyckte jag om "Den åldrande giraffen", "Missuppfattning" och "Mitt bästa sällskap".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Usla utsikter

Vet inte eftersom jag gav bort den till min sonson som...

31 december 2013

Vet inte eftersom jag gav bort den till min sonson som önskat sig den boken. Han tycker om den här serien.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Atlas över världens viner

(enbart betyg)

31 december 2013