Användarprofil Romantikfantasten / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Romantikfantasten

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

After. När vi möttes

En av mina favoriter!

25 augusti 2019

Genre: Romantik, Ung kärlek, Modern kärlek, Relationer

Ålder: Från 14-15 år

After handlar om kärlek, sex, alkohol och våld. Hela After-serien är verkligen riktigt bra. De är bra skrivna och om man älskar detaljer så är de här böckerna fulla med det. De är spännande och man vill verkligen inte lägga ifrån sig boken. Relationen mellan huvudkaraktärerna Hardin och Tessa är passionerad och storyn är mer på en verklig nivå än ett "drömscenario".

Under 2019 kom en film som är baserad på boken. Min åsikt är att läsa boken först och sen kolla på filmen. Jag själv gillar att jämföra en bok med filmen, i det här fallet ska man nog inte göra det, då filmen och boken är två helt olika storys (tyvärr).

Böckerna är från början en Fan-Fiction på One Direction, vilket jag inte hade någon aning om när jag började läsa böckerna. Det kan man ha i åtanke innan man läser och under tiden man läser, det väljer man själv. Då jag inte visste om det hade jag byggt upp en bild på hur alla karaktärer såg ut fram till bok tre, då jag fick reda på allt med FanFiction, vilket gjorde att jag inte riktigt visste om jag skulle föreställa Hardin som den jag byggt upp i mitt huvud eller om jag skulle föreställa honom som Harry Styles, då jag inte är/var något fan av One Direction.

After jämförs med Fifty Shades-serien fast för ungdomar. Visst, After-serien handlar mycket om sex och begär, men innehåller inte någon form av BDSM som Fifty Shades-serien gör.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skuggan över stenbänken

Rekommenderas verkligen!

25 augusti 2019

En av mina favoriter när jag gick i femte klass.

Maria Gripe är en bra författare och skriver sådana böcker bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För dig den enda

"Crossfire" är en överraskning!

25 augusti 2019

Genre: Romantik, Modern kärlek

Ålder: Från 15 år

När jag började läsa Crossfire-serien trodde jag inte alls att den skulle handla om vad den faktiskt gör. Jag började läsa första boken och jag fick nästan en chock över hur mycket sex och passion det är i den. Ordförrådet chockade mig också, då det finns en del grova ord i den (dock inget som gör den mindre värd att läsa.)

Sex, mörka förflutna och avundsjuka är tre stora områden i böckerna. Kanske inte är en bok för dig som har svårt för att läsa om sådant eller av annan anledning. Man måste vara beredd på en hel del. När jag läste handlingen så trodde jag som sagt inte att det skulle vara en Fifty Shades- liknande utan en mer lugn och kärleksfull bok.

Trots det så är den på min favoritlista och jag tycker att den är riktigt värd att läsa.

(Bok 1-3 är svåra att hitta som fysisk bok för er som gillar det. Jag hade själv svårt att hitta när jag skulle köpa.)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej