Användarprofil Evelina / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Evelina

Antal betyg: 18
Antal recensioner: 16

Erövraren

Uppfyllde inte förväntningarna

7 augusti 2015

Det känns som att författarna har spårat ur totalt i den här boken. Christophers frigivning från den slutna rättspsykiatriska vården och den politiska karriären känns inte alls trovärdig. Han får knappt några ifrågasättanden när han framträder i TV, ställer upp på intervjuer i tidningar osv. Och partiet han väljer tar emot honom med öppen famn (även om det finns någon kritisk röst) - något som jag tycker är mycket märkligt med tanke på hans bakgrund.

Den är inte lika obehaglig som de fyra första böckerna. I denna boken får läsaren, precis som i de tidigare, följa Christophers tankar om samhället och folk i allmänhet. Samma tankar upprepas. Var beredd på att meningar upprepas flera gånger, ex: Christopher Silfverbielke var på ovanligt gott humör.

Det positiva med den här boken är att den till största del riktar sig till Christopher och poliserna ges inte lika mycket utrymme som innan.

I jämförelse med de andra böckerna föll denna platt. Är lite besviken, för jag förväntade mig något mer. Det hade nog varit mer trovärdigt om Christopher hade kommit ut 20 år senare - inte efter 2 år. Om historian var en helt annan. Det händer inte så mycket i boken heller. Dock kommer jag med all sannolikhet att läsa uppföljaren, för jag är ju nyfiken på vad Planen innebär.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Uppgörelsen

Obehaglig

3 augusti 2015

I denna bok ges läsaren en sammanfattning av vad som har hänt i de tre tidigare böckerna och 30 sidor in börjar "Uppgörelsen". Bra att författarna sammanfattade på detta vis, istället för att låta händelser upprepas som i de tidigare böckerna.

Denna bok var oerhört obehaglig och stundtals satt jag med öppen mun och chockad över vad jag nyss läst. Det är ingenting för de som är känsliga. Silfverbielke är hänsynslös och grym. Trots de hemska inslagen, var boken mycket spännande att läsa och jag förväntade mig inte att uppgörelsen skulle bli som den blev. Det gick inte att lägga boken ifrån sig. Jag uppskattade att boken inte var lika tjock som de tidigare, eftersom att de hade skalat bort ganska mycket i och med sammanfattningen.

Rekommenderas till de som gillar serien, men var beredd på att denna är rå. Ibland undrar jag hur författarna har kommit på allt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Återvändaren

Sträckläsning

3 augusti 2015

Boken är skriven i samma mönster som de två tidigare i serien om Christopher Silfverbielke. En del händelser upprepas, likt i de tidigare böckerna, för att läsaren ska hänga med vad som hänt tidigare. Det kan upplevas som tjatigt om böckerna läses direkt efter varandra, men tacksamt om man inte gör det.

Boken är otroligt spännande och det är intressant att följa med i Silfverbielkes tankar. Ibland drog jag på smilbanden, just för att hans tankar är så absurda. I boken får läsaren även följa kommisarie Jacob Colt och polisernas jakt på Silfverbielke. I denna bok utvecklar sig relationerna mellan poliserna på ett sätt som gör det intressant att läsa om dem. Det kommer även en ny person som kommer spela stor roll i Silfverbielkes liv.

Denna bok är absolut värd att läsa om man har gillat de tidigare böckerna i serien. Det som drar ner bokens betyg är att den ibland känns tjatig. Vissa meningar upprepas ofta och författarna skriver alldeles för mycket om vissa personers privatliv, som jag fann ointressanta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grannen

Riktigt obehaglig

26 juli 2015

Denna var riktigt bra & spännande. Christopher Silfverbielke är oerhört grym och obehaglig i denna. Jag kunde inte sluta läsa den. Dock, precis som i föregående bok, så är det alldeles för mycket om polisernas privatliv, något som jag inte var ett dugg intresserad av. Det enda som är spännande är polisernas jakt på Silfverbielke - inget annat. Men om man kan stå ut med den delen så är den absolut värd att läsa. Får ända 4 av 5 stjärnor för att storyn är helt sjuk i denna del och ännu mer spännande än förra boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan vanlig man

Obehaglig & spännande

26 juli 2015

Jag tyckte att den här boken var svår att komma in i. Det var svårt att få grepp om de olika karaktärerna. Jag tyckte även att författarna skriver alldeles för mycket om polisernas privatliv. Tror att boken hade varit mycket bättre om en del om poliserna hade tagits bort och endast riktat sig till deras arbete efter mördaren. I övrigt tyckte jag att det var en bra bok! Väldigt obehaglig story och det var spännande att följa trion. Det var så pass spännande att jag ville fortsätta läsa om Christopher Silfverbielke. Den hade fått högre betyg om författarna hade skippat att skriva så mycket om kommissarie Jacob Colt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sista brevet från din älskade

Spännande kärleksroman

12 juli 2015

Boken är lite seg i början och jag hade svårt att komma in i den, men efter ca 100 sidor in börjar den bli spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Kärlekshistorian som utspelade sig under 60-talet fängslade mig. Nutiden hade jag klarat mig utan, det kändes som utfyllnad. Jag tyckte även att de olika breven innan varje kapitel var onödigt, då jag inte alls förstod tanken med dem. Jag älskar tvisten och hur Jojo Moyes knöt ihop sagan. Absolut ett måste för Jojo Moyes-fans.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sankta Psyko

Spännande

11 juli 2015

Jag tycker att boken var en aning seg i början, men allt eftersom blir den mer och mer spännande. Jag blev väldigt överraskad av hur de olika delarna hängde ihop och hur boken slutade. Huvudkaraktärens liv utanför arbetet är lite tråkigt att läsa om, men annars bra bok. Om man gillar Johan Theorins böcker är denna ett måste.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Femtio nyanser av frihet

Tråkig

11 juli 2015

Tyvärr tyckte jag inte att den här boken levde upp till samma klass som den första boken. Jag tyckte att den var oerhört tråkig att läsa. Jag blev väldigt sömning av att läsa den, vilket i och för sig är en positiv sak för då var det lätt att somna på kvällen. Boken kändes väldigt utdragen och historien hade kunnat avslutas snabbare än vad den gjorde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Femtio nyanser av mörker

Sådär

11 juli 2015

Jag gillade inte den här boken så mycket tyvärr. Den var tråkig och jag tyckte inte om hur Mr Grey behandlade Ana.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej