Användarprofil Emilia P / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Emilia P

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 21

Väggen

Djup tanke

18 augusti 2020

Att lägga ifrån sig Väggen är som att stänga en dörr samtidigt som man öppnar upp för ett mindre inferno av tankar. Redogörelsen är djup och kärleksfull. Tankarna kretsar kring vem kvinnan är och vad som hänt. Frågorna blir fler och fler. Detta är en bok som lämnar en hel del åt fantasin och tanken, på ett bra sätt! Ett mästerverk som måste läsas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alkemisten

Magi

18 augusti 2020

Oerhört bra och tänkvärd, sträckläste den på knappt två sittningar och kunde inte släppa taget. Varje ord sögs in i mitt huvud och jag har fått en annan syn på vardagliga och andliga ting. Jag förstår att det är en mycket älskad bok. Dock fanns ett par felstavningar i boken, men utöver det är versionen mycket fin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Never let me go

Otrolig och underbar

31 oktober 2019

Av någon anledning så har den gjort ett avtryck i mig och jag tänker ofta på den och hur samhället omkring oss är uppbyggt. Jag misstänker att det krävs lite fantasi, men för mig var den väldigt vacker och omslutande. Jag kunde redan i början ana vad som komma skall, men trots det var jag bara tvungen att läsa vidare och ville inte att det skulle vara sant när mina känslor stämde. Detta kan möjligt vara det bästa jag läst, Kazuo Ishiguro har öppnat mina ögon!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oceanen vid vägens slut

Fantasy, roman, kärlek och längtan

31 oktober 2019

Boken har så mycket, den är djup men samtidigt vild och gränslös. Vackert språk och medryckande handling. Jag kunde inte förutse vad som skulle hända härnäst och det fick boken att bli mystisk och inbjudande. Väldigt läsvärd, kan utan problem säga att den hamnar bland mina topp 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Leona. Tärningen är kastad

Både ja och nej

16 oktober 2015

Jag vet inte riktigt vad jag känner för denna. Ena sidan gillade jag och ville läsa vidare, medan andra ville jag bara slita ut och aldrig titta på igen. Mot slutet var jag ändå sugen på att läsa en eventuell uppföljare, men jag kan inte direkt säga att den har satt sig i minnet och gör mig sugen på att läsa vidare nu nu nu (så som man önskar). Relativt lättläst och den går snabbt att beta sig igenom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mamma, pappa, barn

Nu händer det grejer

16 oktober 2015

Denna boken gillade jag bättre än den första i serien, nu hade jag kommit in i tänket. Jag kunde knappt lägga ifrån mig den på kvällarna och min arbetsgivare har fått se mig trött på morgonen då jag legat vaken och läst alldeles för sent. Nyfikenhet och irritation gjorde att jag bara ville läsa vidare och se vad som skulle hända härnäst. Vissa frågor lämnas obesvarade vilket gör mig nyfiken på nästkommande i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pepparkakshuset

Lite halvseg start som ordnar upp sig

16 oktober 2015

Inledningsvis så tycker jag att boken var relativt stökig, jag fick inte direkt någon överblick över personerna och jag var tvungen att tänka efter noga innan jag fick ordning på dem. Trots detta så fastnade vissa av dem i minnet (andra blandade jag ihop som bara den) och jag blev nyfiken på att läsa vidare. Boken bjussade på lite överraskningar och, konstigt nog, trevlig läsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I stället för dig

Lättläst utan stora överraskningar

10 augusti 2015

Som jag nämnt i recensionen för den första boken så kände jag inte direkt något sug efter att läsa denne, men eftersom den stod i hyllan och jag ändå hade läst föregångaren så var det bara att köra på.
Den lämnar inte direkt något spår i mig, utan var mest ett tidsfördriv. Den känns lite forcerad i sin handling och det händer väldigt mycket för att sedan, precis som den första boken, få en twist som gör att allt känns lite märkligt och orealistiskt. Bra tidsfördriv om man gillar enklare böcker utan några extrema intriger och drag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vecka 36

Lättläst med en oväntad twist

10 augusti 2015

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar när jag gav mig på denna, jag tänkte nog att den skulle vara lite brutalare och inte fullt så "snäll" som jag upplevde den efter att ha läst många andra kriminalare. Klart att det är en hemsk handling, men mot slutet känns det lite som att det gick för fort och det hade behövts fler ord för att få en bra avslutning. Trots det läste jag uppföljaren, men kände inte direkt något sug efter den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej