Användarprofil Kokbokssamlerskan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kokbokssamlerskan

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Food of Life -- 25th Anniversary Edition

Helt fantastisk kokbok. Den är stor, omfattande och...

3 juli 2013

Helt fantastisk kokbok. Den är stor, omfattande och kryddad med anekdoter, historier och information om ingredienser och rätter. Där finns även en rejäl nypa med poesi, mytiska anekdoter och författarens egna historier. Den är större än den rutiga kokboken, och går igenom bland annat röror, bröd, sötsaker, drycker, soppor, grytor och riskokning. Plus i kanten för att den informerar om hur man kan göra många av recepten vegetariska.

Den fodrar en grundläggande vana i köket, men inte mer än de flesta kokböcker. Bilder finns till många av recepten men inte alla. Bättre hänvisningar till var man kan hitta en bild på vissa av rätterna vore däremot önskvärt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hu...

Otroligt bra som grund- och vardags- och...

3 juli 2013

Otroligt bra som grund- och vardags- och uppslagskokbok både till den vane och ovane. Många recept är enkla och av den typ som det faktiskt blir av att man gör, även som fattig student, men många festligare recept finns också med. Det finns en bra skala av recept från billigare än nudlar till lyx

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Choklad : mer av det goda

Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man...

20 juni 2013

Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man vill lära sig hur chokladframställningen går till, hur den bör behandlas och varför. Den är fantastisk om man vill lära sig hantera choklad rätt.

Recepten är inspirerande och låter väldigt goda, men det är sannerligen inte nybörjarnivå på dem. De förutsätter ofta en viss grundläggande kunskap i köket och en ganska bred samling ingredienser och ofta specialverktyg. Många av recepten förutsätter att man har tillgång till en marmorbänk.

Mitt största problem med boken är egentligen att den gör rätt mycket smygreklam för Valhrona. Det må vara riktigt bra choklad, men jag hade gärna sett det nämnas att den är anpassad efter sagda märke.

Sammanfattningsvis, har man höga ambitioner, kunskap och gillar att jobba med Valhrona är det en fantastisk kokbok. Annars finns simplare och bättre alternativ.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej