Användarprofil Wilma Nordlund / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Wilma Nordlund

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Jätteviktig : att må bra efter en ätstörning

Sämsta boken jag läst

23 september 2017

Författaren är totalt oförstående om att många f.d ätstörda kan bli triggade av sådana kopiösa mängder snack om träning; hur mycket man kan träna och på vilket sätt. Nästan alla intervjuer är om elitidrottare, på ett eller annat sätt. Handlar till viss del om hur folk svält sig, vilket är precis lika triggande. Hade varit bra ifall man snarare behandlade temat HUR folk blivit friska, och hur man ska tänka kring sin kropp för att fortsätta vara frisk. Annars kan man inte döpa en bok till "Att må bra efter ätstörning", det blir i det närmsta falsk marknadsföring. Ett exempel på hur kass boken är då den säger "om du är sugen på något; drick ett glas vatten". Nej, om du är sugen, så ska du äta en ordentlig måltid för att må bättre/inte hetsäta. Denna bok kan jag inte rekommendera till någon f.d ätstörd, såvida denne inte är extremt träningsberoende.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kirke

Den perfekta boken

30 juni 2019

Det här är kanske den perfekta boken. Det finns absolut inget dåligt att säga om den här boken, bara allt bra. Det är en historia om Kirke, Helios och Perses dotter, och den är plockad ur Odysséen och behandlar en stor del av hennes livshistoria.

Jag har kanske aldrig förr läst en bok som är så gediget skriven, där det händer något i varje mening och man suger in varje ord för att inte missa något. Den ska också få mycket cred för allt researcharbete som ligger bakom och hur väl historierna som låg till grund för berättelsen fick plats i boken - man behövde inte någon förförståelse alls utan det var bara att läsa på.

Boken var full av kvinnokraft och jag uppskattade verkligen idén att plocka ett parti ur Odysséen och göra något nytt av det, något som framförallt handlande om en så intressant karaktär, riktigt kul!

Det var längesedan jag var så uppslukad av en bok och jag tyckte om den från första till sista sida. Den här boken rekommenderas varmt till alla!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tre kvinnor

Omöjlig att sluta läsa

22 september 2019

Tre kvinnor av Lisa Taddeo är ett slags reportage. Lisa Taddeo har följt tre kvinnor i USA under åtta års tid, rest över landet åtskilliga gånger, till och med bott på platserna där kvinnorna bott. Hon har spenderat tusentals timmar på att samtala med dem och personer i deras närhet, allt för att på ett autentiskt sätt porträttera hur det är att vara kvinna och hur ett sexliv och helt liv i stort kan se ut i verkligheten.

De tre kvinnorna som skildras är Lina, som lever i ett dött äktenskap sedan tio år tillbaka. Hennes man vill inte ens pussa henne. Så hon bestämmer sig för att ha någon form av affär. Sloane är lyckligt gift, men är med partners som hennes man väljer ut åt henne. Och så är det Maggie, som har ihop det med sin många år äldre lärare.

Den här boken var uppfriskande att läsa. Den är så välskriven att det är helt makalöst, och det resulterar i att man inte kan sluta läsa. Det går inte att sluta läsa! Det är kul att läsa om riktiga kvinnor, det känns som att det verkligen är verkliga personer som skildras för texten ligger så nära en.

Det här är en riktigt bra bok. Jag var lite rädd att den inte skulle leva upp till hypen men det gör den absolut! Om ni vill läsa något samtida som inte liknar något annat ni läst ska ni välja den här boken. Den är helt egen i sin genre och den kommer bli stor. Fantastisk bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej