Användarprofil annika / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av annika

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Pojken i randig pyjamas : en sorts saga

annat perspektiv

13 januari 2011

Väldigt intressant bok där man får se nazismen ur en lite annan synvinkel. Läste boken på en kväll och såg filmen två dagar senare. Aningens lättläst, det märks (språkmässigt) att den även är skriven för äldre barn och ungdomar. Det innebär dock inte att den är för enkel och barnslig för vuxna människor, tvärt om. En viktig och otroligt fin bok som alla borde läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ängelns lek

SÅ BRA!

13 januari 2011

Tveklöst en av de bästa böcker jag läst på flera år, man blir fast vid första sidan! Underbart språk, vackra scenarion (jag såg verkligen hur vacker den skulle bli som film) och sjukt spännande. Det finns inga ord som rättfärdigar den här magnifika boken. Den som ännu inte läst Ängelns Lek har definitivt något att se fram emot!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskade syster

nja

13 januari 2011

Innan jag läste boken trodde jag den skulle handla om själva mordet, vilket var helt fel. Den handlade om familjen, hur de levde, vilka de var och hur det kan ha lett till att det blev som det blev. Oates har medvetet skrivit med "fulspråk" eftersom hon skriver genom en av sina karaktärer vilket enligt mig gör det hela väldigt jobbigt att läsa. Jag tycker boken var en väldig besvikelse, den sämsta av Oates jag hittills läst. Det är möjligt att jag skulle ha tyckt annorlunda om jag inte missförstått handlingen från början.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej