Användarprofil Johan Geraint Thomas / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Johan Geraint Thomas

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

Löparens hjärta

Alla känner någon som MÅSTE läsa den här boken.

29 mars 2019

Löparens Hjärta är en bok om självutveckling.

Hela boken utgör ett praktiskt exempel.

Om asfaltsblommor sägs, att barn vet ju inget annat, bara sina egna förutsättningar. Resten är spekulationer. Barn som vuxit upp med en sjuk Mamma vet inget annat. Det blir därför också fel att lägga en analys för alla om den här fantastiska boken. Men nog manar den till eftertanke.

Jag känner igen rastlösheten från min egen uppväxt, den ständiga risken -eller kanske viljan!- att gå för långt, bli för intensiv med saker. Det maniska och överdrivna som internaliseras genom kommentarer som "Du är ju för faan galen!". Så skärper vi vårt avtryck, och vår identitet, också om vi inte vill spela med alls. Och även om inte boken uttrycker det så följer besvikelser över hur lätt alla andra domesticeras och faller in i ledet. Den eviga frågan om vad man kan ge upp för gemenskapen gnager.

Löpningen kan vara vägen ut ur det där skrämmande kretsloppet, det som andra tycks styra. Löpning kan vara den yttersta befrielsen från det moderna samhällets normer och hets. Det kan måleri också vara. Om du gör det för din egen skull. Samtidigt denna längtan att få höra samman.

Löparens Hjärta är basal. Markus berättelse är sann och stabil som marken själv, vad du än tycker, vem du än är. Läs den gärna på ett tåg, så kommer insikterna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej