Användarprofil Umelmaheye / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Umelmaheye (Kalmar)

Antal betyg: 18
Antal recensioner: 11

Femtio nyanser av honom

Fruktansvärt irriterande huvudperson

12 juli 2014

Eftersom många läst den här boken innan mig hade jag fått många muntliga recensioner av den. Det som folk beklagat sig över då var att det i längden blev tjatigt med alla sexscener, men ingen hade förvarnat mig om att den kvinnliga huvudpersonen skulle vara så vansinnigt irriterande.

Jag förstår att folk kanske inte läser en sådan här bok på grund av de intressanta personskildringarna, men jag tycker ändå att författaren kunde ha lagt lite mer tid på att ge sina huvudpersoner en aning mer trovärdighet. Det som irriterade så med huvudpersonen, Ana, var att hon var så stereotypiskt tjejig så att hon hade passat bättre i en förlegad misslyckad komedi. Det spelade ingen roll vad den manliga huvudpersonen sade, hur mycket han än försäkrade att han tyckte om henne, hon blev alltid lika förvånad och så fort hon blev lämnad ensam några sekunder tvivlade hon på sig själv, honom och på förhållandet. Att hon dessutom hela tiden tvivlar på att hon gör rätt och är rädd för att göra honom arg och upprörd gör att man blir helt tokig på henne. Även den manliga huvudpersonen, Christian, beskrivs och beskriver sig själv på ett sätt, men handlar sedan på ett helt annat, vilket gjorde att det var svårt att få en bra känsla för boken.

Påminde om Twilight (där jag dock bara orkade läsa de 100 första sidorna i första boken) på så vis att hon från början blir blint förälskad i honom oavsett vad han berättar om sig själv BARA FÖR ATT HAN ÄR SÅ SNYGG. Svårt att köpa att någon kan vara SÅ VACKER att man vill ha den till VILKET PRIS SOM HELST.

Jag ogillade boken från början till slut och rekommenderar inte någon att läsa den. Det MÅSTE finnas några andra böcker med liknande innehåll som ändå är mer trovärdiga för den som är intresserad av det.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Projekt Rosie

Underbar kärlekshistoria!

12 juli 2014

Huvudpersonen Don är på många sätt väldigt lik Sheldon i The Big Bang Theory, han gillar att ha sitt liv ordnat och saknar empati, men till skillnad från Sheldon så vill Don ha fler mänskliga relationer och en fru. Detta letandet försätter honom i en massa roliga och lite galna situationer. En varm och härlig bok som jag verkligen rekommenderar!

Var lite orolig att boken skulle vara för styltig att läsa eftersom den är skriven i jagform och Don har ett ganska vetenskapligt språk, men det gick bra och gav istället mer trovärdighet åt karaktären. Och det var inte så krångligt när allt kom omkring. Hoppas verkligen att den här boken kommer som film. Tror att det verkligen att det skulle kunna bli en kanonmysig film!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En shopaholic i Hollywood

Klassisk shopaholic-bok utan slut

6 maj 2016

Becky gör en aldrig besviken! En lättläst och trevlig bok i samma anda som de tidigare förutom att den här saknade slut och lär fortsätta i en annan bok. Det är inget som stör jättemycket, men kan vara bra att veta!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Avdelning 73

Otroligt spännande!

6 maj 2016

En otroligt lättläst och spännande bok i samma klass som Sarenbrants tidigare. Gled igenom den hur snabbt som helst och väntar nu på uppföljare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bridget Jones : mad about the boy

Blir tjatigt i längden

26 februari 2015

Boken kändes rolig först, men pinsamheterna (som känns igen från de första böckerna) staplas på varandra och jag kände mig ganska snart mätt på det. I längden kändes det inte alls särskilt fräscht eller roligt utan bara tjatigt. Finns många andra böcker i den här genren som är mer läsvärda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mannen som glömde sin fru

Fantastisk bokidé som också blir bra bok

12 juli 2014

I likhet med John O'Farrells tidigare böcker är den här rolig och dråplig och just att huvudpersonen tappat minnet så till den grad att han inte ens minns vad han heter i efternamn försätter honom i många roliga och galna situationer.

Älskade den här boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Efterlängtad uppföljare

12 juli 2014

Precis som övriga böcker av Emma Hamberg är detta en bok som man helt enkelt inte kan lägga ifrån sig. Böckerna är lite som sagor för vuxna, på ett sätt som gör att det känns helt rimligt att någon har en get i sängen. Läsglädje från första till sista sidan. Längtar efter del tre i serien. Skönt att läsa lättsamma, lättlästa böcker om kärlek utan att alla behöver vara snygga och lyckade. Här är det okej om människorna är lite tokiga, lite misslyckade, fattiga eller knubbiga. Rekommenderas verkligen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnan som gick till sängs i ett år

Tokig och rolig

12 juli 2014

Härligt att äntligen få läsa något av Sue Townsend igen. Lika roligt som när jag var tonåring och läste om Adrian Mole.

En lättläst och härlig liten pärla som fick mig att småskratta högt flera gånger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hemligheten på Mercy Close

Inte en av Keyes bästa. Stundtals riktigt rolig, men...

22 juli 2013

Inte en av Keyes bästa. Stundtals riktigt rolig, men det blev lite långdraget emellanåt, även om det som vanligt är fullt av galna beskrivningar och roliga detaljer. Mycket fokus kring depression, vilket drog ner tempot. Har läst alla Keyes böcker och av de senare rekommenderar jag hellre "En förtjusande man".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej