Användarprofil Lexie / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Lexie

Antal betyg: 7
Antal recensioner: 7

Dunkelstjärnan

Tänkvärd fantastik för mellanåldern!

31 oktober 2020

En mysig och medryckande fanatstikbok för mellanåldern, där magi och syskonskap blandas med viktiga budskap kring främlingsfientlighet och ödmjukhet inför våra olikheter. Tänkvärd bok som är perfekt som högläsning, då den är färgstark och engagerande och öppnar upp för diskussion.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I stormens rike

Storslaget, träffsäkert, unikt!

22 juni 2020

Redan när jag läste seriens första bok förstod jag att det var något stort på gång, och jag fick helt rätt. Nu är det storslagna sannerligen här. Det här är fantasy på ett helt nytt sätt och jag älskar det. Det är proffsigt, tänkvärt och träffsäkert, och nu längtar jag något enormt till upplösningen.

Perfekt för tonåringar och vuxna som vill läsa lättläst likväl givande fantasy med mycket viktigt att berätta!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Xirianas gåta

Ett välskrivet serieavslut!

22 juni 2019

Xirianas gåta kommer inte med något nytt och unikt gentemot seriens tidigare böcker, men lyckas knyta ihop säcken på ett riktigt bra sätt och gör att jag nu känner mig tillfreds med händelserna i Valarien. Boken är lättsam, spännande och rolig, men kommer också med en del djup och intressanta karaktärsdraman. Det är en bok för alla som gillar fantasy - barn som vuxna, för alla kan få ut något av Xirianas gåta liksom resten av serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verarnas drottning

En perfekt uppföljare!

22 juni 2019

Verarnas drottning är precis som en uppföljare ska vara - snäppet bättre! Och det på de flesta sätten, bortsett från en något seg och oklar handling, till viss del. I övrigt är det en fantastiskt härlig bok och man blir verkligen glad av att läsa den. Här adderas mer spänning, relationer och vändningar, jämfört med förra boken, och det blir riktigt lyckat. Ilasa är bokens största tillgång och en så himla lyckad karaktär som jag hoppas få läsa mycket mer om snart!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Markus av Trolyrien

En unik bok för alla!

22 juni 2019

Markus av Trolyrien är en enorm överraskning. Det är en bok för alla och den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut i bokhyllan. Boken gör mig otroligt glad, för det är verkligen härlig läsning. Det är händelserika historier och många spännande vändningar som man rycks med och engageras i. Det blir aldrig en tråkig stund. Att en sådan här bok skrivs för ungdomar är roligt och unikt och jag är grymt imponerad!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Orianas bälte

Precis som fantasy ska vara!

2 april 2019

Denna bok har allt en bra bok ska ha! Språket, karaktärerna och relationerna. Resten är extra kryddor som fulländar denna bok! Orianas bälte är en underbar bok. Det är just så här fantasy ska vara, och det här är fantasy när den är som bäst!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gudarnas skymning

Fantasy när den är som bäst!

1 juni 2018

Nästan lika bra som seriens första bok, även om jag saknar det fokus som var på samarbete och gemenskap där. Jag ser mycket fram emot kommande böcker, för det här är så unik fantasy. Böckerna är inte alls sega, utan sidorna flyger förbi, och det trots att man introduceras till helt nya och okända världar! Rekommenderas till alla - barn som vuxna - från ca 12 år!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej