Användarprofil Joachim dagerot / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Joachim dagerot

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Det godaste jag vet!

Sann inspiration

19 januari 2016

Den här boken sträckläste jag som en bättre deckarroman när jag fick hem den.

Sedan dess kommer jag på mig själv att ofta ta fram den, sätta mig i soffan med ett glas vin eller en kopp thé och bläddra på måfå. Lisa skriver alltid underfundigt, personligt och med stor kunskap, ett sant nöje.

En av mina favoritböcker som gett och kommer ge mig stor inspiration även om den sällan ligger framme under matlagningen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Matlagning : en handbok

Matnyttig bok som läses som lektyr

19 januari 2016

I kort: Boken är fullspäckad med information, det är ingen coffeetablebok med massa matstylade bilder.

Längre:
Bristen på humor och vackra bilder vägs upp över bokens omfattning och detaljnivå. Boken listar nästan alla våra svenska klassiker och det är väldigt bra för oss som inte lärde oss laga mat av Cajsa Warg eller Thore Wretman men det gör också att den känns lite förlegad, jag hittar inget om molekylgastronomi och sous vide nämns bara på en halvsida och den innehöll mest varningar.

För en glad amatörkock som aldrig gick på restaurangskola eller för just elever på matskolor är den absolut rekommendabel. Jag önskade jag haft den för länge sedan.

En fin liten bouquet garni är att när det går så skriver boken alltid ut den franska benämningen på ingredienser och tekniker, så nu kan man svänga sig med lite köksfranska i köket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej