Användarprofil Daniel / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Daniel

Antal betyg: 10
Antal recensioner: 8

Endimensionell analys

En riktigt bra bok för grundnivå

10 december 2011

Äntligen en riktigt bra bok för grundläggande nivå på universitet och högskola,. Önskar verkligen att jag haft denna bok istället när jag läste mina grundkurser. Hoppas på en fortsättning i form av Flervariabelanalys osv.

Bland de delar som jag har använt mig av hittills känns framställningen genomtänkt och strukturerad. Formlerna och reglerna gås igenom på ett intuitivt sätt och sammanfattas så att inga oklarheter kvarstår - man slipper den annars vanliga situationen där man sitter och försöker "konstruera" fram reglerna innan man kan komma vidare.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Analys i en variabel

Dåliga förklaringar och ofullständiga beskrivninga

31 januari 2011

Detta är tyvärr en helt värdelös lärobok som förutsätter att man redan kan allt det man läser. Det är snarare en slarvig sammanfattning av sakerna med dåligt valda exempel och ofullständiga förklaringar/beskrivningar av metoder och regler.
Det känns mer som ett slarvigt snabbarbete som inte är särskilt genomtänkt - upplägget är opedagogiskt och när man använder den som kursbok får man ägna största delen av tiden åt att själv sitta och rekonstruera hur sakerna ska funka.

Dåligt betyg tyvärr.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Analys i flera variabler

Men usch så dålig ...

18 november 2011

Precis lika dålig och opedagogisk som den första boken. Extremt otydlig i genomgångarna och förklarar ingen teori (åtminstone inte så att jag begriper det), utan utelämnar istället viktiga (pedagogiska?) tankeled och förtydliganden. Jag använde andra böcker istället och fick ett bra betyg på kursen. Kan tyvärr inte rekommendera denna bok.

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Exponent 1b

Måste tyvärr säga att jag inte gillade denna bok. Ett...

25 augusti 2013

Måste tyvärr säga att jag inte gillade denna bok. Ett konstigt upplägg som inte är särskilt pedagogiskt, och förklaringarna till formlerna och lösningsmetoderna känns bara stökigt. Boken känns slarvigt gjord och är inte enkel vid självstudier.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rumtid : en introduktion till Einsteins relativitets...

En riktigt bra och välskriven bok om Einsteins teori....

25 augusti 2013

En riktigt bra och välskriven bok om Einsteins teori. Författaren lägger ner mycket tid och energi på att verkligen förklara fenomenen istället för att bara lägga fram korta matematiska bevis. En mycket läsvärd och intressant bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Envariabelanalys

Äntligen en riktigt bra lärobok !!!!

14 april 2011

Detta är utan tvekan den bästa lärobok i matematik som jag haft på universitetet. De flesta läroböckerna är onödigt tillkrånglade, opedagogiska och utelämnar viktig information, men denna bok har ett bra upplägg och en väldigt lättläst text. Under min senaste kurs i matematik struntade jag helt i den bok som universitetet rekommenderade (Analys i en variable av Person/Böjer) och höll mig uteslutande till denna bok, och kursen var då så otroligt mycket lättare än vad andra kurser varit.
Efter nästan varje genomgång med exempel kommer enklare testuppgifter som man får räkna (medan man har den nya teorin färsk i huvudet) så att man får se att man har förstått. Och i slutet av varje kapitel kommer en samling med blandade övningsuppgifter som är av varierande svårighetsgrad.

Denna bok rekommenderas varmt till dom som tycker Matematiken på universitetet kan vara tung, åtminstone hjälpte den mig enormt !!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Övningar i Analys i en variabel

Dåligt och opedagogiskt upplägg

31 januari 2011

Precis som huvudboken känns detta som en slarvproduktion utan genomtänkt upplägg och med övningsuppgifter som är svåra att lösa om man använt Analys I en variabel som huvudbok. Alla uppgifter ligger i slumpmässig ordning utan någon pedagogisk tanke.
Det enda positiva är att det finns facit, samt några lösningsförslag på en del av uppgifterna.

1 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flervariabelanalys med Maple

Inga övningsuppgifter

18 maj 2012

Denna bok har tyvärr en väldigt stor brist och det är avsaknaden av övningsuppgifter. Den fungerar som bredvidläsning till huvudlitteraturen i en kurs i flervariabelanalys, men avsaknaden av övningsuppgifter (eller tillhörande övningshäfte) gör att den blir svår att använda som huvudbok.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kids' Whodunits 2

(enbart betyg)

25 augusti 2013

Kids' Whodunits

(enbart betyg)

25 augusti 2013