Användarprofil Elisabeth / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Elisabeth

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 3

Under tamarisken : Vardagsintryck från Grekland 2011...

Underbar bok för er som älskar Grekland

4 december 2017

Jag tycker mycket om dessa betraktelser , skrivna under en svår tid för grekerna 2011-2016. Betraktelser skrivna med kärlek och kunskap. Jag känner igen alla platser och miljöer då jag är många gånger per år i Grekland, på fastlandet och i Aten och på öar. Det är en bok jag rekommenderar alla som bara ser "turistgrekland" , de som tror att Greklands kris är överdriven. Tvärtom, den har bara börjat. Under tamarisken en perfekt present till alla som gillar Grekland.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grekiska livstycken : Svenska kvinnors berättelser

En intressant bok för alla som drömmer om Grekland

19 april 2016

Jag har alltid funderat över hur det är att flytta till Grekland och i denna bok får man reda på både positiva och negativa saker. Vi tror kanske alltför ofta som turister att livet i Grekland är en solig dans på rosor, men här får vi svart på vitt på att så är inte fallet.Jag saknar dock männens röster! Några grekiska män som gift sig med svenska kvinnor kunde kommit till tals tycker jag.

För alla som har en dröm om långboende eller bosättning i Grekland är detta en fin liten bok och för alla oss andra som reser till Grekland ofta är det en mysbok som ger igenkänning.

Andra böcker med lite samma tema dvs, att flytta till Grekland är Jennifer Barclays böcker "Falling in honey" och "An octopus in my ouzo" som skildrar livet för en inflyttad på Tilos.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Giganternas fall

Bra historielektion om ett krig som beskrivits alltför...

28 november 2013

Bra historielektion om ett krig som beskrivits alltför ensidigt tidigare. Trevligt grepp att föra handlingen framåt genom olika familjers liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utvandrarna

(enbart betyg)

27 augusti 2018

Nybyggarna

(enbart betyg)

27 augusti 2018

Invandrarna

(enbart betyg)

27 augusti 2018

Italienska nätter

(enbart betyg)

9 maj 2018