Användarprofil Arne Mats Erik Weinz / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Arne Mats Erik Weinz

Antal betyg: 3
Antal recensioner: 3

Kustbevakningen : en berättelse om myndigheten som g...

Avslöjande och komiskt om Kustbevakningen

28 juni 2019

Myndigheten som gick på grund är en mycket passande underrubrik. Boken blottar en havererad myndighets excesser med skattebetalarnas pengar. Stora fartyg med besättning på 40 personer används för att närvara och skänka lyster vid begravningar av chefers anhöriga. För att inte tala om den nya och kontraproduktiva sjöfyllerilagen som används för att trakassera skötsamma och erfarna båtmänniskor. Statistikblåsen görs i tusental tidigt på förmiddagen då just ingen har intagit alkohol. De oerfarna och mindre sjökunniga myndighetspersonerna uppträder oftast aggressivt med pistolerna i högsta hugg, när de ger sig på barnfamiljer som vill njuta av friden i skärgårdarna. Är det detta vi ska nöja oss med för skattepengarna?Författarens roande och svidande vidräkning av Kustbevakningen visar att denna myndighet borde läggas ned och det bums. Ingen skulle sakna dem. Vi har redan marinen, polisen, Sjöfartsverket och tullen som är ute och åker i våra farvatten, vilket räcker mer än väl. En mycket läsvärd och faktiskt komisk bok som förtjänar stor spridning!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bortom förnekelsens dimmor

En storögd betraktelse av ett land i förfall

4 juni 2020

Läste precis Bortom förnekelsens dimmor, av Eva Dillner. Dillner lämnade Sverige med sina föräldrar då hon var 14 år. Efter 30 år utomlands, mestadels i USA, återvände Dillner till Sverige 1998, men hennes barndoms trygga och fina Sverige stod inte längre att känna igen.

Bortom förnekelsens dimmor är en storögd och mycket tänkvärd betraktelse av ett land i förfall. Civilingenjör Dillner som haft betydande positioner inom tung industri finner att hon som kvinna inte är gångbar i svensk industri, trots att hon har betydande, internationell erfarenhet inom pappers- o massaindustrin. Den falska feminismen som råder i landet som skryter med att föra en feministisk utrikespolitik får sig en rejäl skrapa.

Dillner betar skarpögt av område efter område i något som skulle kunna vara basen för ett modernt partiprogram. Hon höjer även blicken för att betrakta hur Sverige berörs av EU och Nato. Dillner inte bara ser vad andra inte ser, hon vet också hur saker ska fixas, som den lösningsorienterade näringslivskvinna hon är.

Dillner förfasar sig över de många officiella lögnerna som upprätthålls av medierna och över hur passiva och rädda svenskarna har blivit under hennes frånvaro. Hon ser den individuella friheten beskäras och inskränkas, samtidigt som höga skatter och bidrag som strösslas över osunda och skadliga verksamheter - som den växande asylindustrin - bidrar till att vikingaskeppet Sverige gått i kvav.

Ska man kort sammanfatta Dillners tankar så landar man i att det misslyckade experimentet med mångkultur är det som förstört hennes barndoms drömland. Men Dillner är inte den som ger upp. Allt kan fixas, men det kommer att kräva svett och tårar.

Boken är väl läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

No Bull : hur internet och 24-timmarssamhället fick ...

Initierad och roande. Definitivt No Bull!

27 juni 2019

Boken berättar storyn om hur Red Bull-imperiet byggts upp från ingenting till en mångmiljard-industri som inte skyr några medel för att erövra nya marknadsandelar. Boken innehåller en oerhörd mängd avslöjande och skrämmande information denna energidrycks skadliga effekter på konsumenternas hälsa och psyke, vilket givetvis mörkas och förnekas av Red Bull.

No Bull är mycket intressant läsning för unga marknadsförare och PR-konsulter med ambitioner, eftersom berättelsen är rena läroboken om hur man med smarta och något okonventionella metoder bygger upp ett urstarkt varumärke från grunden.

André Persson tar en gammal stöt som mig, född 1957, med till en för mig okänd värld av unga gejmare, hackers, DJ:s och coola action-idrottare som alla tycks älska denna magiska energidryck som ger dem krafter att ständigt vara igång i 24-timmarssamhället.

Perssons rappa och effektiva prosa gör boken till ren underhållning, perfekt för sommarens hängmatta!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej