Användarprofil Mats Johansson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mats Johansson

Antal betyg: 37
Antal recensioner: 5

Inte ett farväl

Ännu en fullträff av Connelly

14 maj 2018

Som vanligt en intrig som är svår att lägga ifrån sig när man börjat läsa den. Michael Connelly är en mästare inom sin genre. Hans karaktärer som dessutom slåss med samma vardagsproblem som de flesta av oss gör, ger en ytterligare dimension med avseende på igenkänning.
Den här storyn tycker jag hamnar på hans egen top-3-lista. Har man läst tidigare Connely-deckare så vet man vad man får, och här får man det lite mer och lite bättre. Ser redan fram emot nästa bok om/med Harry Bosch.
Rekommenderas starkt till sommarläsning i skön stol på altanen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blå stjärnan

En god fortsättning

18 mars 2016

Jan Guillou fortsätter sin serie om 1900-talet. Det är fantastiskt välskrivna och fängslande böcker. Ger en bra beskrivning av Europa under seklet samt en bakgrund till varför det ser ut som det gör i vår världsdel idag.
Tillsammans med Ken Follets böcker om samma tidsperiod rekommenderar jag alla som vill utforska Europas närtida historia att läsa.
Båda dessa författare är mästare på att få ihop en handling som är fängslande och pedagogisk, samt överensstämmande med historien.
Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det brinnande rummet

En typisk Hieronymus Bosch av Connely.

18 mars 2016

Gillar verkligen sättet Connely skriver på, även om detta inte är en av hans allra bästa deckare. Skulle vilja påstå att han, i likhet med många svenska deckarförfattare ger sina böcker en extra dimension genom att på sidan av storyn ge en bredare bild av gärningsmän och motiv.
Vill passa på att rekommendera det svenska författarteamet Hjort och Rosenfelt vars böcker är skrivna i samma anda fast i helt olika miljöer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Återkomsten

Dags att hitta nya historiska miljöer

18 mars 2016

Boken är naturligtvis underhållande, precis som de tidigare böckerna i serien om Macro och Cato. Men nu börjar man känna igen sig väl mycket.
Det första böckerna va intressanta för att man på sidan av storyn fick en inblick i Romarriket det första århundradet. Skulle önska mig en mer politisk handling som ligger närmare den historiska sanningen. Storyn den här gången känns tunn och ger egentligen ingenting mer än just storyn.
Vill man gå vidare bör man läsa Conn Igulldens serie om Romarriket som är just det jag saknar här. Och de böckerna är, trots att de följer historiens gång, inte på något sätt mindre spännande och fängslande. Tvärtom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den stumma flickan

Toppdeckare

27 april 2015

Rosenfeldt och Hjort producerar deckare som är så mycket mer än deckare. Det sociala spelet blir mer fascinerande än själva "brottsintrigen"
Har fått en relation till samtliga karaktärer.
Ser fram emot nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

VIP-rummet

(enbart betyg)

16 september 2016

Ringens gåta

(enbart betyg)

16 september 2016