Användarprofil Musselmannen / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Musselmannen (Göteborg)

Antal betyg: 9
Antal recensioner: 9

Osho zen tarot - 79 kort och bok med tolkningar - de...

Alltid insiktsfullt

27 december 2005

Fantastiskt verktyg för reflektion och insikt och inget mumbo-jumbo. Inga liemän eller annat medeltida krafs, utan en mycket kärleksfull lek med goda syften...
Kan varmt rekommenderas för dig som vill upptäcka mer av dig själv.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag älskar dig inte

Drabbande inledning - utplanat avslut

8 oktober 2010

Christina har skrivit en bok som skapar fysiska avtryck i mig. Dramaturgin och det påtagliga ångest som kommer fram ur bokens första hälft drabbar mig obevekligt och jag ser ett filmmanus; mannen som går, kaoset som uppstår och den påbörjade landningen.
Bokens andra hälft engagerar mig inte på samma vis. Lottens dåliga mående börjar mer likna ett normaltillstånd och . Bilden av mannen som en genuin bad guy växer också fram.
De vändningar och twister som kommer mot slutet av boken har jag svårt att ta till mig; hämnden är i mina ögon alltför blek och Pers förändring (skall inte avslöja på vilket sätt) upplever jag inte som helt trovärdig.
Sammanfattningsvis tycker jag mycket om bokens språk. Det är en njutning att läsa metaforer och bildliga liknelser som balanseras väl och inte överlastar handlingen.
Jag kan varmt rekommendera boken. Det är läsning som väsentligt höjer sig jämfört med andra böcker i relationsgenren

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Casanovas kvinna

Nödvändig

30 april 2010

Många är de som endast dömer ut relationer där ena parten är otrogen, cybersexar osv som en moralisk brist och etiska tillkortakommanden. Så kan det naturligtvis vara - men inte alltid. De finns de som beter sig mycket illa - men som inte förmår att avhålla sig från det.

För att förstå drivkrafterna bakom otrohet- och kanske ännu mer - vad det är som får det "trogna" att stanna kvar i en krackig relation är den här boken ytterst välbehövlig läsning.

Åsa Hellberg driver boken framåt mot avslöjanden, nya tag i relationen och ger medberoendet att förståeligt ansikte, mycket tack vare de passager från barndomen och fram till vuxenlivet.

Läs den - bli klokare

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Dom är här nu!

Obehagligt roande

23 januari 2009

Det har varit en rakt igenom god läsupplevelse och jag har skrattat högt för mig själv flera gånger. Det är mycket sällan det händer då jag läser.

Dom bitterljuva krönikorna/styckena/kapitlen som är tragiska finner jag allra bäst. De har mycket vrede och kritik i sig. Jag har ibland saknat sen röd tråd i innehållet.

Det har givietvis med mina strukturella behov att göra, men det har eventuellt hämmat framdrivningen i min läsning.

Nu upplever jag inte detta som en bok med start - mål och däremellan en handling.

I början av boken blir Fiffi (bokens jag) varse att verkligheten är för bra för att vara sann. Hon upplever att omgivningen består av UFO:n. Människor som inte har alla bestick tvättade och sorterade i lådan.

I bokens sista sidor blir ju detta mycket tydligt då hon själv får tag på en alien. Men det kan vara en dröm.

Under läsningen blir jag övertygad om att Fiffis färgaffär egentligen är en bensinmack i yttre rymden. Eller att kunderna kommer därifrån.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makt, mod och motstånd : om den mitt i och de runt o...

En käftsmäll för ditt medvetande

14 oktober 2008

Den största risken Benny tar är att han bara når de redan frälsta. De som gjort en liknande resa. Som jag själv. Men - jag har aldrig reflekterat över alkoholens konsekvenser på det vis som Benny gör.
Hur ryggradslösa politiker, organisationer, cynisk media och andra maktfaktorer blundar, förhalar och tiger.
Det är fanimej dags att dra göra en Gandhi, ta en stav och gå iväg på en lång saltmarsch och bita röven av makten. Få dom att vakna.
Den här boken brinner. Må dess låga lysa långt.

Att betyget inte blir 5 beror enbart på att den är för kort.

När den kommer som pocket - för det måste den göra, så ser jag den lika självklar i alla skolor under en temadag kring alkoholen.
Kan vi ha det om rasism, mobbning och gatuvåld, så kan vi ha manifest och tema, stödgalor och annat för detta också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bitterfittan

Ett måste för medvetna män!

2 april 2007

Läser och förundras över hur det självklara blir så UFO-aktigt. Hur vi män ses utifrån ett likställdhetsperspektiv... och beskrivningen av "Apelsinmän" gör mig rörd till tårar... Det här är en alldeles nödvändig bok... som Linas kvällsbok - 15 år senare.
Och en bok som jag själv - nu snart 50 - borde läst för 15 år sen... men då var det då.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Dirt: bekännelser från världens mest ökända rock...

Tragisk kultstatus...

26 juni 2006

Bra bok om du vaknar en söndag och känner dig som ett "bad ass". Efter 20-30 sidor kommer du inse att du förmodligen borde vara ordningsman i skolan och bli raketforskare på studs. Dom här boysen har stoppats ner i några Spandexsbrallor och stannat där... Bara inledningen som beskriver lyan i L A och en av killarnas flickvänner som går under namnet "Bullwinkle" är värd hela boken. Mycket tragik dock - samtliga kommer från trasiga uppväxtförhållanden...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dirt, The

Känn dig som en fin människa

19 juli 2004

Detta är en verklig "feel good"-bok. Det spelar ingen roll hur usel du känner dig, vilka du gjort illa eller hur vedervärdigt du betett dig. I denna bok finns lindring. Pojkarna i Mötley Crue är inga duvungar och som tur är levererar de såpass mycket bakgrundsfakta/stories att det inte är svårt att förstå hur det gick som det gick.
Boken har ett redaktionellt upplägg som gör läsningen ivrig. Jag ville veta mer och mer...bandmedlemmarna refererar samma händelser ur olika perspektiv.
En bok - så god som nånsin filmen "Some kind of Monster" med Metallica.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fruset offer

Om man bara vetat...

13 augusti 2003

...hur nervkittlande och komplex denna bok är (det upptäckte jag först efter 150 sidor) så hade jag tvångsplöjt redan från start. för det är det värt.

Jag upplevde boken som "förströdd läsning" i början..men rätt som det är infinner sig en nerv som håller mig som läsare på sträckbänken boken igenom. OCH...det är fler berättelser på parallella plan

En given deckare...så briljant...kommer säkert som film...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej