Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4
Betyg & recensioner för

Det som inte dödar oss - Millennium 4 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(404 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Njae

Helene Sohlberg Svensson, 29 mars 2016

Kommer att låta ev. uppföljare till Milleniumböckerna ligga kvar på bokhyllan i affären. Denna kan INTE mäta sig med Orginalförfattaren, tyvärr.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Krystat och pratigt

Torgny Forsman, 18 februari 2016

Tyvärr kommer boken inte ens i närheten av Stieg Larssons nivå. Handlingen tappar tempo genom att alla personer ska beskrivas in i minsta detalj. Dialogerna är bitvis rätt bedrövliga i sin ordrikedom. Lagercrantz behöver lära sig en del om hur man skriver en spänningsroman. Han behärskar inte hantverket utan är mer av en entusiastisk amatör. Lisbeth Salander kändes äkta i Larssons version men blir alltför överdriven och tappar trovärdigheten hos Lagercrantz. Idén att fortsätta Milleniumserien är inte dum, men skulle krävt en mer driven författare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Plågsamt amatörmässig nivå

Karin Helena Johnsson, 10 januari 2016

Lagercrantz skriver på en tragiskt låg nivå. Pratig text full av luddiga garderingar. Karaktärerna är aldrig säkra på något utan texten är full av ord som nästan, kanske, ibland, lite, etc som suddar ut karaktärernas siluetter och egenheter. Dessutom berättar han hellre än gestaltar. Billigt nybörjarfel. Dialogerna är också för lika varandra. Platta, tråkiga och ibland svårt att avgöra vems röst man hör. Hade också önskat att Lagercrantz litat lite mer på sina läsares förmåga att hänga med
Hoppas han fick bra betalt för detta litterära självmordsuppdrag.
Helena

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej

Jan Bäckman, 8 oktober 2015

ingen kan ersätta Stieg Larsson.
Han beskriver personerna på ett så levande sätt så att det känns som om man är med.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lagercrantz har inte förmågan.

taiga, 30 september 2015

Stor besvikelse. Å andra sidan misstänkte jag att det skulle bli så. Det finns ingen mig veterligt som skulle kunna fortsätta i Stieg Larssons spår. Ett utmärkt sätt för Lagercrantz att tjäna pengar på. Fel av förlaget att profitera på Stieg Larssons namn och goda rykte. Bortsett från ovanstående var boken inte ens bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt dålig bok.

Jenny, 21 september 2015

Den här var riktigt dålig, jag erkänner att jag inte ens orkade läsa ut den ( och jag läser rätt mycket böcker annars och det är inte ofta jag lägger ifrån en mitt i)
Storyn är trög och kommer inte igång, alla huvudpersonerna känns osympatiska och ointressanta- framförallt Blomqvist och Salander vilket i sig är en bedrift. Språket är platt, tråkigt och så ointressant att texten knappt går att ta sig igenom alls. För mycket detaljer på en svår nivå där man som läsare inte hänger med, och heller inte behöver alla detaljer för att förstå handlingen.

Jag tyckte om Stieg Larssons milleniumtriologi, men det här är inget jag rekommenderar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Habil men inte så spännande

BEM, 15 september 2015

Jag tycker att "Det som inte dödar oss" är en hyfsad deckare, om än inte jättespännande eller originell. Till skillnad från en del som recenserat boken tycker jag att pojken Balder är ett smart grepp, även om hans speciella begåvning underutnyttjas. Han är den enda av bokens figurer man kan bry sig om en aning. Då tycker jag greppet med huvudskurken känns billigare.

Det har klagats på Lagercrantz sätt att skriva, och jag håller med om att texten är lite platt. Efter att ha läst andra böcker av Lagercrantz är min åsikt att textens bristande kvalitet beror mer på att han försökt lägga sig närmare Stieg Larssons hopplösa stil än att han skulle ha svårt för språket. Larsson var ingen stor stilist, hans styrka låg i förmågan att få oss läsare att lida med Salander som har hela världen emot sig. Det har varken hon eller Blomqvist denna gång.

Största problemet jag har med denna bok är nämligen att det aldrig (egentligen) s... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen bra bok

Annsjo, 17 juni 2016

Trodde verkligen att denna skulle vara bra och såg fram emot att få läsa den....men jag hade verkligen fel. Väldigt dålig uppföljare. Känns att det inte är samma författare .

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Igenkännande och spännande

Eleonor, 3 februari 2016

Handlingen pendlar mellan olika scener, mellan vardagliga och IT-knasiga intriger. Upptäckte att jag glömde bort att det inte var Stig Larsson som skrivit den. Beskrivningen av den autistiske pojken och omgivningens oförståelse kändes realistisk och skrämmande. En deckare i nutid. Boken är nu ute på utlåning för det är lång kö på biblioteket efter den.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej