Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4
Betyg & recensioner för

Det som inte dödar oss - Millennium 4 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(404 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Språk

Bertil Roos, 30 september 2015

Boken är skriven med ett mycket behagligt språk. Lättläst och suggestiv! Tycker man kom in i handlingen snabbt efter dom förra tre böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mmmm, nja...

Caroline Lilja, 29 september 2015

3,5 av 5 får den av mig. Gillar den men tyckte de tidigare delarna som Stig skrev kändes tyngre. Eller så var det bara att de kändes annorlunda. Men, trots det, värd sitt pris.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Millenium 4 - Bästa boken i serien

Per-Erik Bruno Wikström, 28 september 2015

Upplägget gör att man får löpande information om enskilda individer allt eftersom dom kommer in i bilden.
Författaren lyckas väva in huvudaktörerna (M&L) på ett naturligt sätt. Handlingen är aktuell även om författaren tar ut svängarna men det är ju naturligt för att få läsarens fantasi att stimuleras.
Jag ser fram emot Millenium 5 !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som inte dödar oss

Aina Catharina Lundqvist, 24 september 2015

Första halvan är mycket omständig. Han kom inte framåt. Tog sig senare. Blev bitvis riktigt spännande.
Sen tycker jag inte om produktplacering i litteratur. Vad en människa har för märke på sin kavaj är ganska ovidkommande. Andvänd ordet modeveten tex.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Millenium 4

Folke Malmér, 23 september 2015

konstruerad och en aning krystad handling. Larsson hade ett enklare språk och handling som mer gör att en deckare blir populär

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lagercrantz har gjort det igen...

Pia, 21 september 2015

De enda böcker jag läst två gånger är Stieg Larssons spännande Millenniumtrilogi. Första gången inledde en "deckarsommar". Den enda deckarperioden i mitt liv. Sommaren avslutades med Larssons böcker igen.
Så jag såg med bävan och oro fram mot att David Lagercrantz skulle skriva en fortsättning. Jag hade läst hans fantastiska böcker om Alan Turing, Håkan Lans och till och med Zlatan-boken. Jag kände att OM någon skulle klara att skriva bok 4 så måste det vara David Lagercrantz. Jag är lite för gammal numera för att läsa på natten, men... Det var oerhört spännande. Jag kunde inte släppa boken.
Jag imponerades av idén med att låta en autistisk pojke få vara huvudperson. Dessutom imponerades jag av att författaren använde den högt utvecklade spiontekniken som tydligen finns idag - med support och faktahjälp av en matematikprofessor och IT-experter och inspirerad av skrivandet om Alan Turing. Skickligt! Mycket skickligt! Jag ä... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som man längtar efter att få läsa.

Agnes, 17 september 2015

Den här boken sträckläste jag. Den var helt klart skriven i Stieg Larssons anda. Alla huvudpersonerna finns med samt en hel del nya. Lisbeth Salander är lika oslagbar och arg på alla orättvisor och oförrätter som vanligt. Men nu räcker det. Den här är förhopningsvis den sista. En femte del vore en överdrift.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stieg Larssons efterföjare !

Ing-Britt Andersson, 13 september 2015

En bra uppföljare till Stieg Larssons Millenniumböckerna.

Bör ha läst de tidigare böckerna för att kunna följa handlingen och få behållning av boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tradigt språk

Lars Olsson, 11 september 2015

Magnus Utvik har fullständigt rätt i att Lagercrantz plockar "gratispoäng" på berättandet av den autistiska pojken Balder. Grabbens möte med Lisbet är sådant som berör läsarna (spelar nästan ingen roll hur mötet beskrivs/sker, en intelligensernas kamp är alltid intressant att ta del av eftersom vi vanliga människor/dödliga saknar den). Men mötet är ju bara en liten del i den 500 sidor tjocka boken. Låt någon annan skriva bok fem. En författare med bra prosa. Om det finns någon.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej