Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4
Betyg & recensioner för

Det som inte dödar oss - Millennium 4 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(404 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande!

Frans, 11 september 2015

Sträckläste! Minst lika bra som Stig Larssons. Magnus Utvik gav en trea i ettans morgon-TV. En klar femma enligt min mening!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen värdig arvtagare

Klaes Mårtensson, 11 september 2015

En helt okej berättelse men mycket magert språk. Inte alls det flytet, drivet, i språket som Stieg Larsson hade. Stiegs styrka var att han kunde få de mest trista partier i en berättelse intressanta. Han kunde skriva om helt vardagliga saker ändå blev det intressant. Och för mig är språket minst lika viltigt som berättelsen. Om språket varit intressantare så hade det blivit en 3:a. Nu bara en 2:a.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Millenium lever och utvecklas vidare

Haho, 10 september 2015

Jag tror att Stieg Larsson gläds i sin himmel. Hans skapelse lever vidare med vitalitet, spänning och temperament. Visst skriver David Lagercrantz på ett annat sätt än Larsson, men efter tre böcker kan det vara en tillgång. Essensen i budskap och personer är oförändrad, och kanske till och med lite skarpare i konturerna än i originalen. Jag kunde inte annat än sträckläsa boken.

Att David Lagercrantz har lyckats så väl i sitt svåra företag har min stora beundran. Jag ser fram emot nästa bok. Min gissning är att den handlar om vapenhandel, korruption och sexhandel inom FN. Manegen är krattad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte besviken ett dugg!

Tantilura, 10 september 2015

Så här upplevde jag boken - det var inte ett försök att kopiera en annan mans verk men lyckades på samma sätt som 'de riktiga' att få mig att känna att jag måste fortsätta läsa för att se vad som händer.
Språket passade mig så flytet i läsningen fanns och upplägget med korta scener gillade jag.
Eftersom det är ett tag sedan jag läste 'de riktiga' så har jag alltså inte gjort en direkt jämförelse utan det blev mer en egen upplevelse, en 'egen' bok men ändå en fortsättning, och som vanligt när en bra bok tar slut så vill jag ha mer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pratig

LaJo, 10 september 2015

Knyter ihop historien från tidigare ganska bra. Lite väl många och framför allt långa "pratiga" teoretiska avsnitt. Så småningom dock riktigt spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som inte dödar oss, fängslar oss!

Roland Alvinger, 9 september 2015

Lagercrantz är inte av samma klass som Stieg Larsson, han är ett snäpp bättre.
Han är en bättre stilist än Larsson, han beskriver samma scen ur flera perspektiv, ur flera personers ögon på ett fascinerande sätt. Han har en fenomenal förmåga att knyta samman påbörjade intriger från tidigare milleniumböcker, som inte avslutades av Larsson och få dessa att leva upp i en ny dimension ex.v Lisbethts syster. Helt suveränt skriven pånyttfödd milleniumbok med en intelligent intrig med god research! Väntar med intresse på nästa milleniumbok av Lagercrantz.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad hände med åtrån

jan bergegårdh, 9 september 2015

Hade jag inte läst de tre andra så hade denna bok inte fått så högt betyg. Saknade åtrån och sexet mellan mikael och lisbeth.slutrepliken i boken kändes inte rätt. Men boken var ok för att vara skriven med spökförfattare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lyckad fortsättning på Millenium-böckerna

Erik Törnqvist, 9 september 2015

Jag slukade Millennium-böckerna och jag tycker att den här fjärde delen är helt i klass med de tidigare. Jag tyckte den var kanonbra och kan inte alls förstå de missunnsamma surpupporna som inte tycker om att Stieg Larssons skrivararv förvaltas av någon annan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänningen fortsätter

Jan Carlqvist, 9 september 2015

Alla njugga förhandskommentarer kommer på skam - David Lagercrantz har skrivit precis den fortsättning på Millennium-böckerna som vi väntat på i så många år. Suveränt spännande från första sidan. Borgar för många kommande läsupplevelser kring Lisbeth Salander. Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej