Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som inte dödar oss - Millennium 4
Betyg & recensioner för

Det som inte dödar oss - Millennium 4 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(404 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande!

ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 9 september 2015

En spännande bok om fortsättningen Salander, Blomqvist och Co David Lagercrantz grejade det.Men hade hellre sett Stieg Larsson göra denna fortsättning men det blev inte så!Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

tja vad ska man säga.

Karl-Erik Holma, 9 september 2015

Hyfsat bra skriven men inte är det en Stieg Larsson men visst går den att läsa. Bra lokalkännedom om stockholm och rätt så bra angående matematiken i olika krypton.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tät och välskriven

Gun Holmström, 9 september 2015

En värdig uppföljare, stilistiskt dessutom av högre klass än "originalet". Lagercrantz är värd all heder för resultatet av detta Kamikaze-projekt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra jobbat !

Lena Borgljung, 9 september 2015

Bra jobbat, säger jag till David Lagercrantz angående hans "självmordsprojekt" att skriva en fristående fortsättning på Stieg Larssons storsäljare !
Mycket synpunkter och framför allt många tråkiga kommentarer så som " så gör man inte...låt bli Stieg Larssons karaktärer...varför..." mm, har figurerat, framför allt innan Davis Lagercrantz bok släpptes.
Men jag har med stor behållning läst Det som inte dödar oss - Millennium 4, och haft stor glädje av både språket, spänningen och närvaron i Davis Lagercrantz välskrivna bok. I kortare sekvenser känner jag igen Stieg Larssons tänk, men hade inget behov av att det skulle verka som om Stieg Larsson hade skrivit själv. Davis Lagercrantz kommer från en helt annan miljö än Stieg Larsson men ändå lyckas han förmedla ett synsätt och värderingar från den värld som Stieg Larsson representerade.
Till dej som har negativa synpunkter utan att ha läst Det som inte dödar, säger jag bara: ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Efterlängtad och riktigt bra

Bertil Håkanson, 9 september 2015

David L hanterar uppgiften riktigt bra och är trogen arvet från Stieg Larsson. Hoppas verkligen att han får fortsätta så vi kan följa Lisbeth och Mikael vidare

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Lars-Göran Skoglund, 9 september 2015

Efter c:a 150 sidor har jag ännu inte kommit in i handlingen. Men det kanske släpper snart? Så jag ser fortfarande fram emot en läsupplevelse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Kent Åke Lennart Bleckert, 9 september 2015

Dom första 150 till 200 sidorna är lite tråkiga, många inblandad som beskrivs. När Lisbet träder in i handlingen ökar farten i boken och blir mer intressant, runt 300/350 sidor ökar farten ännu mer och det finns en antydan till Stieg Larsson, efter 400 sidor kan du inte lägga ifrån dej boken och nu när jag läst färdigt är jag glad att det blev en fjärde bok. Känslan säger att det inte slutar här utan att det även kan bli nummer 5. Den är inte lika fulländad som originalen som är 5 av 5 men 3½ - 4 av 5 är mitt betyg. Millenium fans, läs den och njut än en gång av Lisbet Salander, en tjej man inte vill ha som ovän.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Millennium 4

Karin Gunvor Haraldsson, 9 september 2015

Flera kapitel i början av boken var händelselösa, slutdelen ganska bra. Kommer inte upp i klass med Stieg Larssons böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 september 2015

Jaha, då har jag nu alltså läst den så omdiskuterade fjärde Milleniumboken.

Jag vet att många tycker att det är helt fel att skriva och ge ut en fortsättning på en död människas böcker, och att dom inte kommer att läsa boken. Men själv lägger jag inga värderingar i boken på det viset, utan jag var mycket intresserad av att läsa den.

Fick ett recensionsexemplar i e-boksformat, av bokförlaget Norstedts, som jag nu har läst med stor behållning.

Självklart så har jag ju läst dom tre tidigare böckerna. Hittade inte någon recension i min blogg på den första boken, "Män som hatar kvinnor", men dom andra böckerna, "Flickan som lekte med elden", och "Luftslottet som sprängdes" hittade jag.

Eftersom det är åtta år sedan som jag läste den tredje boken, och ännu längre sen jag läste dom två andra böckerna, så minns jag egentligen inte så mycket av dom, mer än att jag tyckte att dom var väldigt bra. (Har ju ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej