Du är här: Start / Betyg & recensioner / Århundradets kärlekskrig : en punktroman
Betyg & recensioner för

Århundradets kärlekskrig : en punktroman (Inbunden)

Kundbetyg 3

(70 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Hur svart kan det va'?

Kaxan, 28 mars 2016

Man blir lite nedslagen, två människor som bägge har behov av att bli bekräftade och sedda men ingen blir det. Hur svårt det ska vara i vår idealiserade tvåsamhetskultur... och hur lätt att tappa bort det man hade. Som kvinna har jag större förståelse för mannen här - på ett sätt - förstår inte fullt ut kvinnans positioner. Kanske är jag för traditionellt fostrad. Men att bli slagen - nej det kan inte accepteras.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

Maud Ericsson, 25 april 2016

Mycket lättläst och tänkvärd. Hur mycket som är självupplevt är det man undrar. Är den självbiografisk? En bladvändare ör det i alla fall.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

sorg

kanske där jag är.. andra får döma utifrån sin syn, sina liv. för mig är det otroligt smärtsamt att se en kärleksrelation smulas sönder, tolkas så..

för mig att en bok om relationer alltid börjar med - hur kan jag vara med värme, kärlek, omsorg till mig själv. hur kan jag vara med värme, kärlek, omsorg emot andra..

och allt finns.
all konkurrens
alla onda tankar
alla knivar

en av oss måste dö.. eller båda, eller ingen?

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hämnd och förgrämdhet

Göte Lennart Wallin, 20 mars 2016

Det är ömkligt att se hur en kvinna som Ebba Witt-Brattström som åtnjutit respekt i många läger nu ger ut en bok som enbart handlar om att smutskasta sin ex-man. Dessutom har hon utan att skämmas stulit 1. greppet med "hon sa", "han sa" från en mer än trettio år gammal monolog av Bodil Malmsten (lyssnade på den idag, ett lysande alster i jämförelse med Ebba W-Bs floskler). 2. Hon åker snålsjuts på Märtha Tikkanen, en författare av helt annan tyngd än hon själv.
Horace Engdahl är en person som jag inte varit speciellt intresserad av. Jag vet inte heller hur han hanterat sitt och Ebbas äktenskap. Men ett vet jag, han har inte vid något tillfälle tagit tillfället i akt att smutskasta sin ex-maka. Det gör inte i sig att jag respekterar honom, men det visar på skillnaden i moralisk resning mellan de två.
Jag talade idag med några kvinnor om deras syn på Ebba Witt-Brattströ, Alla höll med om att man tappat respekten för henne och ... Läs hela recensionen

5 av 15 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej