Du är här: Start / Betyg & recensioner / Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen
Betyg & recensioner för

Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(108 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Dåligt skriven, medelmåttig djurfantasy

Mattias Westermark, 12 juli 2020

Denna bok var inte något jag njöt av att läsa för mina barn. Den har dels ett klumpigt berättarspråk, dels en svag berättelse som hela tiden tappar temat och den röda tråden.

Jag vill alltid läsa bok till slut men här var jag tvungen att läsa boken i förväg för att kunna lägga språket med bättre flyt och hoppa över de mest obegripliga utvikningarna.

Det finns mycket bättre böcker för barn i samma genre.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen wow-feeling

Lena Gustafsson, 4 april 2019

Läste boken för min 6 resp 9 åriga dotter. Inte alls lika imponerad som många andra. Tycker språket och handlingen känns banal och händelserna i boken läggs på hög istället för att bilda en tråd. Känns som man drar ut på slutet för att skapa en följetong.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Undvik

Jonas i Lund, 20 februari 2021

Började läsa med sonen, men orkade inte mer än halvvägs. Taffligt skriven och föga originell historia om onda och goda i en löst sammansatt fantasivärld med djur som ska försöka hålla den magiska guldosten undan de onda makterna.
Läs något annat och bättre istället.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kluven

Niklas (Brooklyn), 12 januari 2021

Skriver under på vad några nedan sagt.

Sonen på 7 år älskar böckerna, illustrationerna är fantastiska, men... historien är lite konstig och långdragen här och var. Nya karaktärer och miljöer introduceras i nästan varje kapitel, och det känns inte riktigt som att storyn förs framåt alla gånger, utan mer i sidled ibland. Några sidospår är rentav konstiga och blir mer av transportsträckor och utfyllnad än något som bidrar till storyn. Både jag och sonen har reagerat på det.

Känns som fem böcker lätt hade kunnat vara tre. Blir det en film av det här nån gång finns det enorm pontential, karaktärerna är färgstarka (om än många).

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa sommarlovsläsningen

Ylva Rönnberg, 26 juli 2019

Vi älskar att läsa tillsammans med våra barn och på sommaren blir det extra mycket läsning med semester och sommarlov. Upptäckte Musse & helium och både vi och barnwn älskar böckerna. Fantastiska bilder och gripande story. Längtar till bok 3 kommer.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantasifull barnbok!

Malin Malm, 25 mars 2021

Barnen (4 och 7 år) älskar denna bok och jag som läser också! Den är verkligen spännande, rolig, knasig och fantasistimulerande då inget går att förutsäga i historien. Härlig helt enkelt! Har redan köpt del 2

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dottern älskar boken

Kristina, 26 februari 2021

Äntligen en bok med mer text som 6-åringen orkar lyssna på och ber om att vi ska läsa i.
Spännande med härliga karaktärer.
Själv är jag lite besviken på språket, hur storyn förs fram (oerhört långsamt) och undrar över vissa val av författaren. Kapiteln om den färgblinda musen till exempel.. har den något med historien att göra eller är det bara onödig utfyllnad som det verkar nu när den inte hänger ihop med något.
Men, dottern tycker att det är spännande och det är huvudsaken :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Helena Kristina Svensson, 19 februari 2021

Vi började lyssna på Musse och Helium på ljudbok på "storytel" och både vi och vår 5åriga dotter älskar den! Självklart köpte vi första boken och även den andra! Fantastiska bilder och rolig att läsa både för oss föräldrar och för vår dotter att lyssna på👌🏻

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk bok för stora och små!

Yasmin, 10 november 2020

Fantastiskt mysig och spännande bok som både jag och min 6-åring älskar. Beställde såklart del 2 och 3 På direkten!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej