Du är här: Start / Betyg & recensioner / 1793
Betyg & recensioner för

1793 (Inbunden)

Kundbetyg 4

(94 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En otäckt fantastisk bok!

Ingvar Joelsson, 26 februari 2018

En otäckt fantastisk bok om en grym och svunnen tid, om människor som var offer för sin samtid. En spännande, historisk bok, som rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vedervärdigt grotesk bok

Nicke, 26 februari 2018

Jättebra miljöskildring välskriven som bara den, underbart språk, fina huvudpersoner och så vedervärdigt grotesk i den noggranna beskrivningen av ett oändligt och skändande styckmord att jag inte ville läsa färdigt den. Synd på en så stor talang men kom igen.. Man behöver inte ta i så att man mår illa av att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En verkligt bra bok om det facinerande 1700-talet

Eva Gunilla Kristina Gademan, 16 februari 2018

Boken har allt som man kan önska sig av en folkets berättelse från 1700-talet. fascinerande, spännande och otäck. En riktig bladvändare. En mycket stark debut. Ser fram emot flera alster av författaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

MYCKET BRA ! Flera böcker i en,begåvat , påläst.

molkosaki, 15 februari 2018

Skulle kunna skriva så mycket , om denna ÅRETS BOK....Läs den. En upplevelse bland annat med språkbehandlingen - perfekt mix av 1700-talets vingslag i nutidsläsbar form. Begåvat , kunnigt liksom så mycket annat i denna bok. Samtidigt en socialrealistisk människoskildring , som förmedlas på ett sätt så att medmänniskor träder fram utan hinder av århundraden . Med flera lovord !!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte vara blödig

Olof Christensen, 9 februari 2018

En bok med en charmant miljöbeskrivning av Stockholm vid tiden för Gustav III, ingen dans på rosor.
Några riktigt blodiga scener, kanske onödiga, men det hörde kanske till den tidens Stockholm. Ett intressant persongalleri. Klart läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och jätteintressant tidsskildring

eva hallnäs, 5 februari 2018

I deckare och kriminalromaner drivs man ju alltid framåt och vill veta vad som hänt och vem som ligger bakom illdåden och detta fungerade alldeles utmärkt i boken.
Spännande språk som väl passade till miljön. Känner mig berikad med historiska kunskaper.

En annan bok jag vill rekommendera är Barnmorskan av Katja Kettu. Även den ger historiska kunskaper. Mycket stark bok med ett egensinnigt språk, lämnar ingen oberörd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket intressant

Per Göran Ehrenhorn, 27 januari 2018

Boken innehöll både Stockholm och dess problem vid den aktuella tiden och ett drama med en överraskande
upplösning.

Läste den i stort sett nonstop.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att läsa en historisk händelse.

Anders Benny Nordell, 27 januari 2018

Nicklas låter läsaren besöka tiden på ett intensivt sätt samt fångar händelser mycket bra, hoppas han fortsätter på samma sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bland det bästa jag läst

Rajmund Andersson, 26 januari 2018

Det är överraskande att en så ung författare mäktat med att skildra och klä ett så så spännande och gastkramande händelseförlopp i en så historiskt äkta och trovärdig språkdräkt. Intrigen är annorlunda och intelligent med många överraskningar och bottnar. Som trollbunden läsare är det svårt att lämna ett facinerande och hemskt 1700 tal för att återvända till 2000 talet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej