Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt som var mitt : historien som inte får berättas
Betyg & recensioner för

Allt som var mitt : historien som inte får berättas (Inbunden)

Kundbetyg 5

(240 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Viktig bok

Ulrika , 25 september 2020

Otroligt viktigt att denna bok blev utgiven. Jag grät och var rosenrasande om vartannat. Kan varmt rekommenderas och personligen tycker jag att alla borde läsa den

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan inte sluta läsa

Karoline , 25 september 2020

Tror många kvinnor kan känna igen sig i denna boken mer eller mindre. Den är skriven fantastiskt bra och hits right in the feels

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets bok!!

Ann-Charlotte Fagrell, 25 september 2020

Modigt, starkt, nödvändigt och bedrövligt! Sträckläste boken! Historien greppade tag i mig och gav perspektiv. Ska du läsa en bok i år så är det denna. Köp boken!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Två världar!

Torbjörn Eriksson, 7 september 2020

En fantastisk bok, som beskriver en helt annan värld än den jag växte upp i och fortfarande lever i!!

Och kvinnoperspektivet som man, som man, inte fullt ut förstår, trots all diskussion i medierna!!
Cissi berättar så självklart, att man börjar förstå!! Tack Cissi!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig

Anna, 4 november 2020

En bok alla borde läsa. Den är skriven med ett bra språk och tydlig röd tråd, läser gärna mer från Cissi Wallin.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Samhällsskildring och självbiografi

Lisa F, 14 september 2020

Det är svårt att sätta ord på vad jag precis har läst. Jag önskar att boken inte fanns, att den inte behövde finnas, men den är så viktig. Trots att boken grundar sig i cissis liv så är det en berättelse om alla kvinnor. En bok som skildrar verkligheten för kvinnor i "jämställda" lilla Sverige. Även för kvinnor som mig som tänker att man aldrig riktigt drabbats av patriarkala strukturer... väl? Cissis klockrena ord och liknelser får mig att verkligen känna. Maktlösheten är ett faktum men jag pendlar mellan brinnande vrede och djupaste tomhet. Cissis sätt att skriva är verkligen inbjudande, intressant och boken har en lättläst struktur trots att man hoppar mellan år och händelser. Så tacksam för att jag fått ta del av denna berättelse.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som bara måste läsas

Alexandra, 31 augusti 2020

Otroligt gripande och viktig bok. Att existera i samma tid som en så stark och modig person som Cissi Wallin känns stort!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

LÄS alla som kan!

Loka001, 31 augusti 2020

Så himla bra skrivet, ledsen att den behövts skrivas. Är så himla upprörd, tagen och skitförbannad på att det finns så mycket jävla skithögar som har låtit detta hända. All kärlek till Cissi som orkat och tagit sitt mod till att skriva denna bok. ❤️

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Platt analys

Anna, 27 februari 2021

Viktigt att hon får höras med sitt perspektiv och sin berättelse. Hon har flera viktiga poänger kring hur vår kultur hanterar berättelser om övergrepp och det är helt vansinnigt att fokus i både debatt och juridik hamnar på offret och hennes skuld.
Men med det sagt så är även boken mycket centrerad kring henne och hennes person, samtidigt har hon en förvånansvärd brist på självreflektion. Att viljan att se strukturerna i övergrepp helt sonika bara döms ut som nåt typiskt svenskt är sorgligt. Wallin säger istället att fokus bör vara på enskilda förövare och verkar tycka att det bara går att vara med eller mot henne. Jag gillar inte det polariserandet och den cancel-kultur som hon ju faktiskt själv drabbas av i slutänden. För det är ju inte bara förövare som ska hängas ut, enligt Wallin, utan så många fler.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej