Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt som var mitt : historien som inte får berättas
Betyg & recensioner för

Allt som var mitt : historien som inte får berättas (Inbunden)

Kundbetyg 5

(240 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastisk bok

Felicia Zetterberg, 8 oktober 2020

Tänkvärd och gripande bok, beskriver sanningen. Var helt fast och läste varje ledig minut. Rekommenderar alla att läsa den, den kan hjälpa många.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som alla bör läsa

marielouise , 21 september 2020

En skrämmande och tyvärr verklig skildring av hur rättssamhället ser ut.
Det pratas mycket om gängkriminalitet idag och visst finns det gäng även i de sk finare kretsarna som tar till rena maffiametoder med att tysta vittnen och skydda varandra.

Det mest sorgligaste är att kvinnor skyddar och försvarar förövare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigaste boken på länge!!!

Carro, 20 september 2020

Den här boken bör ALLA läsa!!
Boken handlar om Cissis historia men också om hur det svenska samhället och rättsystemet behandlar ett våldtäktsoffer. Blandade känslor av ilska, sorg och mod sprids i kroppen när en läser boken. Läs! Diskutera! Sprid! Krossa patriarkatet!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sverige idag 2020

Perny, 17 september 2020

Hur är det med jämställdheten?
Vem har makten? Vill vi ha det så här? Var beredd på att få en klump i magen,,,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket viktig bok!

Marja, 14 september 2020

Denna bok bör läsas av alla oavsett kön och även ingå som diskussionsunderlag i skolornas sexualundervisning! Tack Cissi för ditt mod med att öppet berätta din historia och ge ut boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig bok som du måste läsa!

Johanna M, 9 september 2020

På ett välskrivet och lättläst sätt beskriver Cissi Wallin ett flertal händelser som jag vet att många kvinnor kan relatera till. Där män utnyttjar sin position gentemot unga kvinnor. Där män tafsar på kvinnor utan samtycke. Där män hör av sig trots att de sällan får svar i tron om att de är oemotståndliga. Många kan säkert också relatera till den rädsla det innebär att anmäla en man för våldtäkt och varken få upprättelse eller uppbackning av samhället.
Cissi Wallin sätter ord på detta. Hon sätter ord på det sjuka och förvridna i att behöva stå inför rätta för att ha berättat om sitt övergrepp. För att ha namngivit en våldtäktsman, en förövare och en fara för samhället.
För att det är svårare att bevisa en våldtäkt än ett "förtal".
Hon beskriver även här hur vi många känner - Världen är upp och ner.

Att denna bok har givits ut är en liten seger för oss kvinnor som känns bra i hjärtat. Ett litet framsteg.
J... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Borde vara obligatorisk läsning!

Caroline, 9 september 2020

Hjärtskärande och otroligt välskriven. Tyvärr hög igenkänningsfaktor varför man bara kan hoppas att fler kan läsa den, och allra helst de som upplever att metoo gått för långt...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets viktigaste bok

Ida C, 8 september 2020

Det är en stark berättelse som berör och upprör. Det tragiska är ju att den inte är unik. Men det är helt ofattbart att staten straffar en kvinna som berättar om ett övergrepp. Utöver att det är en så oroligt viktig bok så skriver Cissi med en glödande penna, hon har en fantastisk känsla för språket och lägger upp berättelsen på ett intressant sätt. Jag hoppas att hon skriver fler böcker i framtiden! Tack Cissi för ditt mod, din bok behövs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så läsvärd!

Carina Månthen, 8 september 2020

En fantastisk bok som alla borde läsa, Cissi är modig och självutlämnande, en förebild! Lättläst! Hoppas rättsväsendet tar till sig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej