Du är här: Start / Betyg & recensioner / Störst av allt
Betyg & recensioner för

Störst av allt (Pocket)

Kundbetyg 4

(233 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande, lättläst

Johanna Margareta Nilsson, 19 augusti 2017

Bra skriven bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag gillar språket och stilen men tankarna känns väl avancerade och vuxna för en "18-åring."

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderar!

Margareta Josefsson, 2 juli 2017

Från första sidan var jag fast. Jag älskar böcker som griper tag i en på det sättet, samtidigt tilltalar berättarstilen mej.
Vi får följa Maja under rättegången, i häktet, i hennes tankar och hon berättar för oss om hur det var innan allt hände och hur det är nu. Man får insyn i en värld som de flesta inte har upplevt eller får uppleva.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tycker den är överskattad

Hugo , 28 september 2019

Utifrån vad jag hade hört verka den riktigt bra. Men jag tyckte att den var inget mer än okej. Tråkig och ohändelserik vilket gjorde att den inte blev så rolig att läsa. Det var ibland (vissa delar) boken var bra och intressant. Jag tycker att författaren skrev på ett bra sätt ibland, ibland mindre bra. Men som helhet var den okej men jag nu i efterhand när jag vet hur den var skulle jag inte vilja läsa den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja

BibliotiKarin , 6 augusti 2019

Höga förväntningar är sällan av godo. Jag hade svårt att engagera mig i huvudpersonerna, svårt att relatera till deras liv. Läs istället störst av allt av samma författare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min kommentar

Kicki, 12 januari 2019

Jag hade stora förväntningar på boken eftersom jag hört någon som tyckte den var jättebra samt att de som uttalat sig Jom boken på bokens pärmsidor har skrivit så väldigt positivt om den! Tyvärr höll jag på att sluta läsa efter ca 100 sidor då jag fortfarande inte hade gripits av varken handlingen eller det oerhörda ordflödet, men bestämde mig för att ge boken en chans i alla fall! Det går trögare och mindre spännande att läsa den när det tar så lång tid att komma in i vad den egentligen handlar om, men jag måste erkänna att hittills är det inte min genre! Jag har fortfarande inte läst ut den, men lovar att ge den ett slutgiltigt betyg när jag är klar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Herregud!

Linnéa, 10 december 2018

Orkar väldigt sällan läsa ut böcker, blir alltid uttråkad, men Störst Av Allt kunde jag inte släppa. Språket, uppbyggnaden, handlingen - helt enkelt fantastiskt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt målande historia

Linda S, 25 september 2018

Malin skriver otroligt målande. Man kan nästan känna att man är i rummet. Perfekt som bokklubbsbok då det är ett bra diskussionsunderlag

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark kriminalroman med trovärdigt ungdomsporträtt

Elisabeth Lundin (Stockholm), 5 september 2018

Välskriven roman med ett språk som känns autentiskt för den unga kvinna, Maja, som är huvudpersonen i bokens berättelse och vars tankar styr berättandet. Maja är både begåvad och bortskämd och hon personifierar därmed den tonåring man förvänta sig finna i en välbärgad Stockholmsförort, dit författaren väljer att förlägga denna fasansfulla händelse; en skolskjutning. Maja, som står i centrum för anklagelserna, vet inte riktigt själv vad som hände. Långsamt får läsaren ta del av upprinnelsen till dådet och kan göra sig en bild av händelseförloppet. Författarens egna erfarenheter som jurist samt hennes ingående kännedom av just den här förorten bidrar förstås till autenticiteten i berättelsen, men också språket känns trovärdigt. Maja framstår som vuxen och barnslig på samma gång och de intima praktikaliteter hon kämpar med i häktet får läsaren ta del av för att kanske ytterligare spä på trovärdigheten i historien. Hur som helst blir det spännande och engagerande bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ord ord ord

PeOs, 23 juli 2018

Förstår verkligen inte hypen av denna bok? Så mycket ord som inte för handlingen framåt. Hoppet ökade efter ca 150 sidor när man äntligen började få veta lite om bakgrunden men det återgick snabbt till den otroligt sega rättegången.
Slutet var rätt förutsägbart också och ingen överraskning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej