Det finns många fördelar med att läsa e-böcker. Du kan till exempel ta med dig hur många böcker du vill när du pendlar till jobbet eller åker på semester. Det är också bekvämt för ögonen, då du kan ställa in både ljusstyrka och textstorlek. Många väljer att läsa e-böcker på en läsplatta men lika vanligt är att läsa på mobilen. Du väljer själv när, var och hur du läser e-böcker - total frihet med andra ord.

Är du nyfiken på e-böcker men ännu inte kommit dig för att prova? Här följer en snabbintroduktion:

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa texten direkt på din läsplatta, mobiltelefon eller dator. E-böcker kan du snabbt och enkelt ladda ner och börja läsa direkt.

Du köper dina e-böcker på Bokus.com eller direkt i Android-appen. När du hittat boken du söker tar köp och nedladdning mindre än en minut. Boken laddas ner direkt till din mobil eller surfplatta och det är bara att börja läsa.

Bokus ger dig dessutom tillgång Sveriges största e-bokssortiment med över 1,3 miljoner böcker på svenska, engelska och ytterligare åtta språk - föredrar du att läsa på originalspråk har du alltså stora möjligheter att hitta böckerna hos oss.


Fler fördelar med e-böcker:

  • E-böcker tar ingen extra plats - ta med dig ett helt bibliotek i fickan.

  • Bokusappen håller reda på var i boken du läste senast - inga fler hundöron eller borttappade bokmärken.

  • Läser du där det är dämpad eller obefintlig belysning, så är det perfekt med en bakgrundsbelyst skärm.

  • Du kan köpa nya böcker var du än är, så länge du har ett trådlöst nät eller 4G-täckning. Och naturligtvis kan du även läsa nedladdade e-böcker när du är offline.

  • Det är alltid lätt att hitta en e-bok du köpt. Du kan t ex sortera dem i Bokusappen baserat på vilken bok du läste senast eller baserat på titel i alfabetisk ordning.

  • Du kan själv ställa in storleken på texten i en e-bok, t ex om du glömt läsglasögonen.