Stortjuvens pojke

Stortjuvens pojke

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Ris-Kajsa och döttrarna Anna-Sofia och Josefin har länge vandrat i kylan. Trötta söker de värme på Barkarbys gästgivargård, som ägs av en man som kallas för Älgen. De får stanna kvar om de i utbyte hjälper till på gästgiveriet och får jobb som pigor. Men inte Josefin. Älgen misstar nämligen henne för en pojke och eftersom Ris-Kajsa inte säger emot honom får hon därför bli stalldrängen Jonas.
På gården vantrivs Josefin och allt försämras när hennes enda vän och beskyddare, drängen Frans-Petter blir kallad till militärtjänstgöring. När hennes öde korsas med Lasse-Maja, den berömda stortjuven som sprider oro bland de rika i samhället, finner hon en väg ut ur mardrömmen. Lasse-Maja är nämligen känd för sina kvinnliga utklädningskläder. Lasse-Maja tar med sig Josefin i sin flykt från fienderna och trots motgångarna som de påträffar längs vägen blir de snart nära vänner.

Cannie Möller (1947) är en svensk författare som under sin karriär har skrivit ett flertal framgångsrika romaner för både ungdomar och vuxna.