Gryningsflickan

Gryningsflickan

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
År 1894 föds Aurora Nilsson i Västerhaninge. I femtonårsåldern tvingas hon ta jobb som tjänsteflicka i Stockholm och några år senare gifter hon sig med radiotelegrafisten Rune Sandberg. Men äktenskapet är olyckligt och i början av 20-talet reser Aurora till Berlin för att söka lycka, spänning och frihet. Med sin skönhet och mystiska utstrålning väcker Aurora uppmärksamhet bland Berlins män. Snart träffar hon Asim, "prinsen" från Afghanistan, med vilken hon gifter sig och reser från Berlin till Kabul - där kung Amanullah driver igenom en omfattande samhällsomvandling som ska förändra Afghanistan i grunden.

Berättelsen om Aurora Nilsson är en kärleksroman fylld av dramatiska intriger och färgrika miljöer. Det är en historia om passion och uppror, frihet och död och om kulturkrockar i mötet mellan Europa och Asien. Boken bygger på Auroras liv och hennes bok "Flykten från harem" som gavs ut 1928.

Tomas Löfström (1948-2016) var en svensk författare, kulturjournalist och resenär. Han debuterade år 1971 med romanen Liftare men är kanske mest känd för sina reseskildringar.