Paraplymakarnas barn

Paraplymakarnas barn

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
När Josef föds tycks det skrivet i stjärnorna att han ska leva ett lyckligt liv. Det är sjutalen som gör det. Han föds den sjunde i sjunde, klockan sju på morgonen, och borde därmed vara ämnad för framgång. Men det är inget lätt liv som den ständigt växande familjen Silberstein lever. I den lilla bostaden är det trångt och fattigt, och bland de vuxna råder osämja. Josefs farmor Miriam, som han älskar högt, tar på sig skulden. Hade hon bara uppfostrat sin son rätt hade allt sett annorlunda ut. Då hade hon inte själv blivit utkastad på gatan. Odessas judiska befolkning hade inte tisslat och tasslat och höjt på ögonbrynen. Hennes barnbarn hade inte blivit rädda så fort fadern steg in i rummet. Är det försent att hjälpa dem nu?

Paraplymakarnas barn är en gripande roman som utspelar sig i Odessas ghetto, där pojken Josef växer upp med en våldsam och egoistisk far.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.