Parissyndromet

Parissyndromet

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
I Paris ska en sällsynt kokbok auktioneras ut. Axel Turner beger sig dit i förhoppning om att ropa in boken, och möter auktionshusets specialist, Paola Christobaldi. De blir snabbt privata och Axel förstår att Paola kan vara indragen i en ljusskygg hantering. Till följd av den arabiska våren smugglas stöldgods in för att säljas i Paris, och Paola har stort inflytande över vad som kommer ut på marknaden, fram tills den dag då hon hittas död i sitt hem.

Axel Turner finner sig återigen motvilligt inblandad i ett mystiskt dödsfall, som den här gången drar in honom i arbetet med den franska säkerhetstjänsten. Hans arbete leder honom närmre de makthavare som engagerat Paola i kampen mot brottsligheten, ett arbete där han finner hjälp inte bara hos sin hyresvärdinna Corinne utan även hos ett antikt, venetianskt glasfat.

Sten Wennerström, född 1955, är ekonom och statsvetare med bakgrund inom finans och media. Han debuterade 2009 med 'Grisen' som blev den första i serien om agenten Axel Turner. Utöver det har han skrivit politiska satirer.