Ett sicilianskt gardenparty

Ett sicilianskt gardenparty

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
I väntan på att skilsmässan med Karolin ska gå igenom har vinagenten, vinskribenten och livsnjutaren Axel Turner hyrt sig en bostad uppe i den Sicilianska staden Taormina. Han sliter med uppgiften att skriva en bok om sina många självpåtagna uppdrag för diverse säkerhetstjänster när han överraskas av sin gode vän, byråchefen vid Säpo Peter Hasselblad.

Peter berättar att element inom den Sicilianska maffian bedriver en dödlig trafik av vapen och droger mellan Balkan och Sverige. Det finns alltså en länk mellan de kriminella gängens skjutningar i förorterna och den sicilianska maffian. Huvudmannen är den notoriske "Il Serpente" eller Ormen, Europas mest eftersökte smugglare.

Axel varnas för att beblanda sig, men trots det befinner han sig snart farligt nära Siciliens maffiamedlemmar och dras ännu en gång in i ett spel på liv och död.

Sten Wennerström, född 1955, är ekonom och statsvetare med bakgrund inom finans och media. Han debuterade 2009 med 'Grisen' som blev den första i serien om agenten Axel Turner.