En station från Paradiset

En station från Paradiset

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Oknytt är en ung man, i alla fall säger hans kropp det. Kläderna och sminket säger eventuellt något annat. Sexuellt duger kvinnor likaväl som män. Fysisk smärta är en del av förutsättningen för att hitta den mest äkta känslan av kärlek. På en gång våldsam och ömsint. Och ofta oväntat vacker.

Hans liv utspelar sig i ett Stockholm där bara de likasinnade har en plats. Där möter han orm som tillhör Varg. orm blir Oknytts väg in i ett kollektivt förhållande styrt av regler, av dominans och underkastelse.
De kallar sig en fyrklöver; Varg och lo, Oknytt och orm. Visst har de vanliga namn men inte i den tillvaro där de lever tillsammans. Ledaren är Varg, till honom är de andra bundna genom lydnadskontrakt. Här är det inte viktigt vem som är man eller kvinna, här är det ritualerna, rollspelet och tillbehören som är viktiga. Korsetter och masker, gummi och rakknivar. Sår, ärr och blåmärken vittnar om deras hemliga förbund. Deras kärlekslek handlar om att hitta den mest äkta och innerligaste känslan, fysisk smärta är en del av förutsättningarna.
Ändå bestämmer sig Oknytt för att bryta upp. Han har tidigare förlorat sin familj och har bara sin moster, ägaren av kaféet Paradiset. När han också förlorar sitt arbete vill han vidare, pröva sina egna vingar. Flykten tar honom till Amsterdam där han driver runt i stadens labyrinter, på klubbar och bakgator, pank och sårbar.
Mötet med den mystiske mannen Vogel och hans dotter Rafael blir ödesdigert. Ännu en gång skrivs ett kontrakt, men utan krav på våldsamt eller sexuellt innehåll, däremot på absolut lydnad. Oknytts uppgift är att tillbringa tid med Rafael som aldrig får lämna huset och inte informeras om händelser ute i världen. De tillbringar merparten av sin tid i biblioteket i det svarta huset vid kanalen. Men månaderna går och Oknytt får allt svårare att hålla sitt löfte. Det kan bara sluta med en katastrof och ett nödvändigt återvändande.
Oknytt måste tillbaka, återse fyrklövern som han flydde ifrån, men också möta sitt eget förflutna.
Mariette Glodecks nya roman är en modern saga. På en gång våldsam och ömsint, spännande och provocerande. Och ofta oväntat vacker.