Freak - Boken om Freddie Wadling

Freak - Boken om Freddie Wadling

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Jag har alltid sett det vackra i det groteska. Jag vet att de flesta varken kan eller vill göra det och därför kanske jag klassats som ännu mera freak än jag varit."
- FREDDIE WADLING

Hans uppväxt var ett svart hål och under sju långa år sade han knappt ett ord. Som tonåring började han använda droger. Tillsammans med musiken gav de honom en länge saknad identitet och en efterlängtad tillflyktsort.

Freddie Wadling blev en av de första svenska punkmusikerna. Redan då var han en musikalisk särling med säregen röst. Sedan dess har han ett otal gånger tilldelats epitetet "Sveriges bästa rockröst". Han lever ett självförbrännande liv och bor i ett myllrande kaos. Ständiga följeslagare är magin, det övernaturliga och det abnorma. Att vara i hans närhet är som att befinna sig i en labyrint och nästan aldrig hitta tillbaka till utgångspunkten.

I Freak - boken om Freddie Wadling möter vi människan bakom myten. Här berättar Freddie med egna ord om uppväxten, utanförskapet, smärtan, musiken och drogerna. Musikerkollegor, släktingar och vänner hjälper till att måla upp en unik och fascinerande levnadshistoria. Boken är dessutom ett färgstarkt tidsdokument och en odyssé över den mest explosiva eran i svenskt musikliv.

FREDDIE WADLING har tillsammans med Liket lever, Cortex, Lädernunnan, Blue for Two och Fläskkvartetten för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Han har nått stora framgångar med sin solokarriär och albumen En skiva till kaffet och Jag är monstret. 2005 erhöll han Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

Journalisten ROBERT LAGERSTRÖM är bosatt i Göteborg. Han träffade Freddie Wadling för första gången 1981.

Freak - boken om Freddie Wadling innehåller unika foton och en utförlig diskografi.

OM BOKEN
"En veritabel page turner, förbjudet intim, omöjlig att lägga ifrån sig om man är det minsta intresserad av Wadling eller svensk rockmusik överhuvudtaget."
- Lennart Persson, Sydsvenskan

"Robert Lagerström har skrivit en sorglig, skojig och ambitiös rockbiografi av ett slag som vi inte är bortskämda med i Sverige. Freak är lika förhäxande som sin huvudpersons sångröst.
- Fredrik Strage, DN

Lagerströms research är klockren, gedigen, omfattande och grymt imponerande i sin detaljrikedom och korrekturlästa namedropping. Boken är helt enkelt ett milt laxerat ymnighetshorn som sprutar ur sig fakta, fyllor och förhållanden.
- Peter Wennö, GT

Ner i skiten.
- Gunilla Brodrej, Expressen