Svunna tider

Svunna tider

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Damian Baxter är mycket, mycket rik - och döende. Han bor ensam på ett enormt gods i Surrey, och har bara ett bekymmer: Vem ska ärva hans förmögenhet?

Ett anonymt brev antyder att Damian faktiskt har ett okänt barn, och han kontaktar en gammal vän för att få hjälp att hitta sin arvinge. Vänskapen går tillbaka till societetssäsongen 1968, då champagnen flödade fritt och kärleksaffärer uppstod och avslutades under eleganta baler på olika gods och lyxhotell. Men vem var kvinnan som skrev brevet? Vår berättare betar av Damians lista av damsällskap från förr, samtidigt som han minns den intensiva sommaren under 60-talet, och den katastrofala kväll som blev dess slutpunkt.

Julian Fellowes, skaparen av Downton Abbey, skildrar här sextiotalets överklassliv i London som genom ett nostalgiskt skimmer.

Sagt om Julian Fellowes böcker:

"... underbart syrlig satir om den moderna, engelska överklassen under det sena 1900-talet och ger en rolig inblick i en flärdfylld, men stelbent värld."

Allers

"En fantastiskt rolig och underhållande berättelse som dissikerar den engelska medel- och överklassen. Som baron är Fellowes förstås expert."

Expressen Söndag

"Karaktärerna är skickligt utformade och det finns hela tiden en lite fascinerande och

lättsam ton som gör att man som läsare behåller nyfikenheten men också medkänslan boken igenom."

Bibliotekstjänst