Världen vi skapar : från Gud till marknaden

Världen vi skapar : från Gud till marknaden

5 stjärnor av 5 möjliga

Världen vi skapar : från Gud till marknaden Världen vi skapar : från Gud till marknaden Världen vi skapar : från Gud till marknaden Världen vi skapar : från Gud till marknaden Världen vi skapar : från Gud till marknaden
(1)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Vi befinner oss idag, som samhälle och mänsklighet, i ett märkligt tillstånd av tilltagande kulturell vilsen-het, i en tidsepok som saknar tydliga berättelser om världen, historien och verkligheten.

Samtidigt inser många att vi inte kan fortsätta som vi gör idag. Vi förstör vår miljö, stress och depress-ioner blir allt vanligare, och även om vi blir rikare ökar ojämlikheten både lokalt och globalt. Den enda meningsfulla berättelsen vi har kvar är den om utbud och efterfrågan på en marknad. Vi lever i ett värde-vakuum och ser inte längre sammanhang och mening i tillvaron, utan flyr till eller blir instängda i den privata världens illusion om lycka.

I Världen vi skapar tar fysikern och finansmannen Tomas Björkman ett förnuftigt men svindlande helhetsgrepp kring vår samtid. Via historia och ekonomi, sociologi, utvecklingspsykologi, religions-vetenskap och filosofi försöker han förstå var vi kommer ifrån, hur världen har utvecklats och undersöka om det finns perspektiv som kan hjälpa oss att komma vidare.