Chocken efter fallet

Chocken efter fallet

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Jag ska berätta vad som hände, för det är ett bra sätt att presentera min bror. Han heter Simon. Ni kommer säkert att gilla honom. Det gör jag. Men om några sidor är han död. Och han var aldrig sig lik efter det."

PÅ SITT RUM på en psykiatrisk avdelning i Bristol försöker nittonårige Matthew få ner sina tankar på papper. Under hela sin uppväxt har Matt brottats med skuldkänslor över brodern Simons död, som inträffade under oklara omständigheter när Matt var fem år. Matt är medveten om att han är sjuk, att han ser saker som andra inte ser. Men samtidigt är han inte säker på om han vill bli av med hallucinationerna - då skulle han också förlora kontakten med Simon.

Nathan Filer har skrivit en hisnande roman som med humor och värme skildrar en ung mans kamp mot en sjukdom som likt en orm slingrar sig genom släktträdet.

"Du kommer att älska den." THE DAILY MAIL

"Gripande, upplivande läsning ... imponerande genomfört." THE GUARDIAN

"Bitterljuv och underbart gripande." THE DAILY TELEGRAPH "En djupt rörande (men också rolig) debutroman." THE TIMES

"En fängslande berättelse om sorg, galenskap och saknad. Filer har ett öga för livets svarta komik, och Matthew är en karismatisk huvudkaraktär som lockar in dig i sin värld även när hans liv håller på att falla samman." THE OBSERVER

NATHAN FILER har både forskat och arbetat inom den psykiatriska vården i Bristol, England. Numera undervisar han i kreativt skrivande på Bath Spa University. "Chocken efter fallet" är Nathan Filers debutroman, och belönades med priset för både Årets debutroman och Årets bok vid Costa Book Awards 2013.