Alvernas liv

Alvernas liv

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
AV FÖRFATTAREN TILL IGELKOTTENS ELEGANS!

Ett krig mellan alver och människor hotar att bryta ut. Clara och Maria, två hittebarn med okänt ursprung och exceptionella förmågor, måste tillsammans kämpa mot de mörka krafter som hotar människornas värld.

Nio år efter succén med "Igelkottens elegans" är Muriel Barbery tillbaka med en storslagen roman som vibrerar av poesi, musik, konst och magi. En episk berättelse med sagans och folktrons skimmer.

"Alvernas liv" är första boken i en serie om två.

MURIEL BARBERY föddes 1969 i Marocko. Hon är ursprungligen filosofilärare men idag verksam som författare. Både bästsäljaren "Igelkottens elegans" och debutromanen "Smaken" finns utgivna hos Sekwa.

"Barberys återkomst är efterlängtad, och trots att filosofin till viss del är utbytt mot sagor och magi så känns stilen igen." Litteraturmagazinet

"Denna drömska och fängslande historia, präglad av hopp om försoning och en bättre värld, skulle mycket väl kunna vara början på en ny era inom den franska litteraturen."
LE PARISIEN

"Utöver den rika handlingen, de filosofiska liknelserna och det övernaturliga som för tankarna till Tolkiens Sagan om ringen, så är Alvernas liv framför allt en poetisk roman med en tät, laddad prosa som driver berättelsen framåt."
LIVRES HEBDO

"Kraften i Muriel Barberys poetiska språk och fängslande karaktärer är alla eniga om."
LA VIE