Greyhound : den gode herden

Greyhound : den gode herden

4 stjärnor av 5 möjliga

Greyhound : den gode herden Greyhound : den gode herden Greyhound : den gode herden Greyhound : den gode herden Greyhound : den gode herden
(2)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Ett av de starkaste litterära verken om slaget om Atlanten under andra världskriget.
En gastkramande, autentisk krigsthriller till sjöss, som får läsaren att känna sig närvarande i stormen och kölden, mitt ute på Atlanten.

George Krause, kommendörkapten i den amerikanska flottan, ska föra en konvoj med trettiosju handelsfartyg från USA till England. Året är 1942 och i lasten finns en mängd förnödenheter som de krigsdrabbade britterna är i desperat behov av. Men resan blir mer dramatisk än någon kunnat föreställa sig; mitt ute på Atlanten blir man förföljd av en grupp tyska ubåtar som är beredda att göra allt för att stoppa fartygen. Det hela utvecklar sig till en katt-och-råtta-lek där Krause tvingas ta till alla medel för att stå emot utmattning, hunger och törst samtidigt som han måste skydda varor värda miljoner dollar och försöka rädda livet på sina tretusen män.

Den gode herden utsågs till en av årets bästa romaner då den publicerades 1955. I dag räknas den som en klassiker och en av de mest betydelsefulla skildringarna av andra världskriget. Romanen har nyligen filmatiserats med Tom Hanks i huvudrollen och filmen, som fått titeln Greyhound, beräknas ha premiär under våren 2019.