Hur lång är leveranstiden?

Vi beräknar att skicka ordern inom så många vardagar som står angivet vid varje bok. Sedan tillkommer Postens frakttid, som normalt är 1 vardag. Vid plastning och övrig utrustning tillkommer 5 vardagar på ovanstående leveranstider.

När får jag orderbekräftelse?

Vid varje beställning skickas en orderbekräftelse till din/er e-postadress, om att beställningen är mottagen. Om vi får veta av våra leverantörer att de inte kan leverera de böcker du beställt skickas, meddelar vi dig detta via e-post så fort som möjligt.

Kan jag utrusta delar av en beställning?

Nej, tyvärr inte. Om du väljer att utrusta böckerna i din beställning utrustas alla böcker med de alternativ som du väljer.

Kan jag ange separat leveransadress?

Det går bra att ha separat leveransadress och fakturaadress. Detta uppger du vid registreringstillfället.

Vilken ångerrätt finns?

Ångerrätt för företag förekommer i de fall detta särskilt har avtalats.

  • Ångerrätten gäller inte:
  • förseglade ljud- eller bildupptagningar (t ex ljudböcker) där förseglingen har brutits
  • ljud- och e-böcker som köps för direkt nedladdning, eftersom de räknas som en tjänst.
  • Specialbeställda så kallade "Print on demand"-böcker där boken trycks efter Kunds beställning. Det framgår vid beställningstillfället om det är en "Print on demand"-beställning.
  • Biblioteksutrustade böcker

Vad händer om jag får skadade eller fellevererade böcker?

Har annan produkt levererats än den du beställt eller är boken skadad, skall du genast kontakta Bokus kundservice och göra en reklamation och ange felet. Felaktig bok skall fraktfritt returneras i enlighet med instruktioner från Bokus. Med fraktfritt avses retur som är kostnadsfri för kund. Retur får inte ske mot postförskott och först efter att reklamation gjorts.

Vad gäller för betalning?

Alla beställningar skickas mot faktura med 30 dagars förfallotid. Det finns även möjlighet att få samlingsfaktura som skickas ut en gång i månaden. Vid samlingsfaktura skickas alltid följesedel med leveransen. Kontakta Bokus kundservice för att aktivera samlingsfaktura.

Här finns fler frågor och svar (som delvis också gäller Privatkunder).