Skapa företagskonto

Du som sköter inköp av litteratur skapar enkelt ditt eget användarkonto via bokus.com. Vid första beställningen gången går du in på Logga in -> Ny kund - Skapa konto och väljer Företag. Ange företagets organisationsnr. Sedan är det bara till att logga in med hjälp av det användarnamn och lösenord som du själv har valt. Blanda gärna bokstäver och siffror i ditt val av användarnamn. Avtalade rabatter och fraktfria leveranser genomförs automatiskt vid beställning.

Ditt konto

Under ditt användarkonto på bokus.com hittar du mycket nyttig information om dina beställningar. Du får tillgång till denna information genom att logga in under "Mina sidor".

Logga in till Mina sidor

Kunduppgifter

Här kan du kontrollera så att alla adressuppgifter stämmer och du kan ändra och lägga till uppgifter. Det är viktigt att du klickar på knappen Spara om du gör några ändringar. Du kan även ändra ditt lösenord, men användarnamnet som du valt går inte att ändra.

Beställningar/orderhistorik

Under rubriken "Beställningar" hittar du er orderhistorik. Du kan se alla dina beställningar med ordernummer och under varje beställning hittar du vilka böcker som är beställda, antal böcker, leveransadress, fakturaadress, eventuell referens, fakturanummer, ā-pris, moms och totalpris. Om beställningen inte har skickats från oss än finns även möjligheten att själv gå in och justera beställningen.

Fakturor

Här visas föregående fakturor, och ifall de är betalda eller inte.

Tillgodon

Under tillgodon kan du se om du har några tillgodo i form av kompensation eller återbetalning till ditt användarkonto. Tillgodo dras alltid vid nästkommande beställning. Du kan se alla tillgodo som har satts in på ditt användarkonto, giltighetstid, belopp, om det är aktivt eller om det har förfallit.

Bevakningslista

Om ni har bevakning på några böcker som inte kommit ut eller varit tillfälligt slut visas de här.

Favoriter

Favoriter (fd Önskelista) kan användas som en inköpslista. Om du inte är säker på vilka böcker det är du skall ha kan du lägga dem i önskelistan så länge och beställa dem vid senare tillfälle.

Om du skall göra en stor beställning som du vet inte blir klar på en dag kan du lägga böckerna i önskelista först, sedan är det bara till att lägga dem i varukorgen eller ta bort dem från listan.

Om det är någon annan än du som gör inköpen kan du skicka favoriterna som e-post till ansvarig inköpare som en beställningslista.

Nyhetsbrev

Här kan du välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyhetsbreven utkommer från en gång i veckan till en gång i månaden beroende på vilka kategorier du är intresserad av.

Bokutrustning

Om ni har gjort inställningar för biblioteksutrutning går de att uppdatera här.

Specialorder

Specialorderverktyget är tillgängligt för dig som är avtalskund. Här kan du fylla i en lista med ISBN du vill beställa, istället för att söka fram dem en och en på vår webbplats. Du kan också fylla i titlar du har svårt att hitta, så hjälper Bokus dig att leta fram dem.