Heroine är den fristående fjärde delen i Herkulesserien av Mons Kallentoft och Markus Lutteman och Zack Herry är återigen tillbaka och löser brott.

För den som vill färska upp minnet så erbjuder vi just nu tidigare delar på pocket till riktigt superpris - endast 39 kr/st. Gäller t.o.m. 31 juli.

Fjärde delen i Herkulesserien är här

 • Heroine

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

  EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR. Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla uttryckningar. Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd. Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning. HEROINE är den fristående fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi alla fruktar. Sagt om Herkulesserien: Helt fantastiskt spännande. TV4 Nyhetsmorgon Spännande och välskrivet. Bibliotekstjänst Otroligt spänning... Otroligt driv... Bra språk. Gomorron Sverige Har allt en modern kriminalroman ska ha. Tidningen VI Drivet tempo från början. Upsala Nya Tidning Bra bok med mycket action... Stieg Larsson-vibe.Deckarhuset En av mina favoriter i den svenska deckarfloran. Crime Garden Förföriskt bra! Borås tidning Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig. Dagens Nyheter

Tidigare delar - nu till superpris!

Priserna gäller t.o.m. 31 juli 2017
 • Bambi

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

  Bambi är den tredje fristående delen i Herkulesserien som hittills sålt över 200 000 exemplar.Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad. När ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår.För första gången på länge verkar kriminalinspektör Zack Herrys liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända.Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen - om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på.Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om hinden med de gyllene hornen. Det blir storslaget rått när grekisk myt blandas med den hårda verkligheten i Stockholms undre värld. Bambi är lika fartfylld och spännande som Zack och Leon, lika obehagligt skrämmande.Röster om Herkulesserien:"Helt fantastiskt spännande." -Tv4 Nyhetsmorgon"Zack har allt som en modern kriminalroman ska ha." -Tidningen Vi"Spännande och välskrivet." -Bibliotekstjänst"Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig." -Lotta Olsson, DN"Otrolig spänning... Otroligt driv... Bra språk." -Magnus Utvik, SVT

 • Zack

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

  ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIERFYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden. Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.ZACK ÄR DEN FÖRSTA actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar. Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är 46 år, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus är 41 år och bor i Örebro.

 • Leon

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

  ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLMFilmen visar en skräckslagen pojke, fängslad i en bur i ett okänt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner.När kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder.I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek, en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden. Leon är den andlöst spännande, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet.Sagt om Herkulesserien:Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig.Lotta Olsson, DNDen är helt fantastiskt spännande.Jenny Alversjö, TV4 NyhetsmorgonHårdför, hetsig berättelse om utsatta barn, utlämnade unga kvinnor och råa vuxna En komplex roman... Den håller god position i genren.Norrköpings TidningarZack har allt som en modern kriminalroman ska ha.Torbjörn Elensky, Tidningen ViRomanen speglar angelägna, aktuella debattämnen som rasism och kvinnohat. Det är en vidrig verklighet vi får se.ArbetarbladetMan kan knappast tänka sig en bättre författarduo. Tänk dig en Beck-film med en modern touch och mycket mer action.Nerikes allehandaEn bra bok med mycket action, Stieg Larsson-vibe.Deckarhuset.seOj oj, vad bra! Gillar ni Mons Kallentofts serie om Malin Fors så kommer ni att gilla Zack! Blogspot MysteriernaMONS KALLENTOFT har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är född 1968, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.MARKUS LUTTEMAN debuterade med dokumentärromanen El Choco och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg. Tillsammans har böckerna sålt i nästan 400 000 exemplar. Markus är född 1973 och bor i Örebro.

Hör Kallentoft och Lutteman berätta om Heroine