Om Lee

Lee Child är pseudonymen för den brittiske författaren Jim Grant. Han är en mångfaldigt prisbelönad thrillerförfattare och upphovsmannen till bokserien om Jack Reacher. I över 20 utgåvor har vi fått följa den före detta militärpolisen under hans fängslande äventyr runtom i USA. Skaffa Lees senaste bok och låt läslusten väckas av hans storslagna julklappstips!  

Ny spänning av Lee Child

  • En annan tid

    Lee Child

    "Lee Child ger ordet bladvändare en ny innebörd." Michael ConnellyJack Reacher är tillbaka. Den här gången ger han sig i kast med sin pappas förflutna och upplösningen är den mest hårresande och blodisande hittills.Jack Reacher planerar att följa höstsolen på en storslagen roadtrip genom USA, från Maine till Kalifornien. Han kommer inte långt. På en landsväg djupt inne i New Englands skogar ser han en skylt som leder till en plats han aldrig har varit på - staden hans pappa är uppvuxen i. Han bestämmer sig för att göra en avstickare dit. I stadshuset morgonen därpå frågar Reacher var hans gamla familjehem ligger. Han får då höra att ingen vid namn Reacher någonsin har bott i staden. Reacher vet att hans far aldrig återvände till sin hemstad. Nu är frågan om han var där till att börja med. Så inleds ännu ett adrenalinfyllt nagelbitaräventyr för vår hjälte Jack Reacher.

Lees julklappstips

Sophies Choice - William Styron - If you read only 10 novels in your life, make this one.

Moment 22 - Joseph Heller - Started a brief but glorious period of dissent in the United States.

Goldfinger - Ian Fleming - Iconic, for a reason.

Ragtime - EL Doctorow - What great novels used to be – and could be again.

Den stora sömnen - Raymond Chandler - The best of the US golden age of crime writing.

Gorky Park - Martin Cruz Smith - A Californian writing about Russia in a Scandinavian way. 

City of Thieves - David Benioff - Powerful, entrancing, tough, wonderfully imagined.

The Girl Who Loved Tom Gordon - Stephen King - An example of King’s genius – he can make a story out of the simplest premise.