Intrigerna på Belgrave Square

Intrigerna på Belgrave Square

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Bland tjänstefolket på 17 Belgrave Square stiger missnöjet i takt med att året går mot sitt slut. I normala fall hade grevefamiljen Dilberne lämnat London och återvänt till lantbostaden i Hampshire vid det här laget. Just den här hösten är dock ingenting som det brukar vara. Familjens ekonomiska situation är redan i det bräckligaste laget, när dåliga nyheter en morgon knackar på dörren. Plötsligt står deras hopp till de vuxna barnen Rosina och Arthur. Om de lyckas ingå fördelaktiga äktenskap skulle familjens anseende kunna räddas innan någon större skada skett. Frågan är bara hur mycket tid de har.

Den tjugoåttaåriga kvinnokämpen Rosina är fast besluten att förbli ogift och yngre brodern Arthur har aldrig varit riktigt intresserad av en kvinna. Men när han en dag träffar den rika amerikanskan Minnie slår det genast gnistor. Är hon den räddning familjen hoppats på? Till en början verkar framtiden solklar för det förälskade paret, men snart börjar det förflutna smyga sig allt närmare. Vilka hemligheter döljer sig egentligen i det som en gång varit?

'En underhållande och fartfylld roman för alla Downton Abbey-fans.'
- The Guardian

Fay Weldon, född 1931, är en prisbelönt engelsk författare och dramatiker från Birmingham. Hon har bl.a. tilldelats den ärofyllda brittiska imperieorden Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Weldon är kanske mest känd för sin populära roman 'En hondjävuls liv och lustar' från 1983.