Skymningstider

Skymningstider

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Året är 1934. Hitler har tagit makten i Tyskland och oron börjar sprida sig genom Europa.

I London gifter sig Harry Haversham Lackland, brorson till Letty Lackland, med Leah Landis. Paret är upp över öronen förälskade, men Leah är åtta år äldre än Harry, och Harry är dessutom inte av judisk härkomst - två faktum som leder till både missnöjda miner och elakt skvaller på bröllopsdagen. Närvarande på bröllopet är även Peter Lackland, som gör sitt yttersta för att dölja sin kärlek till Leah.

Men äktenskapet börjar snart knaka i fogarna. Leahs psykiska mående blir allt sämre och Harry finner det svårare och svårare att hantera sin frus humör. Istället söker han sig till Lettys unga brorsdotter Katy, kanske kan denna affär ge Peter möjligheten att vinna Leahs hjärta.

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.

Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.