Gatans arv

Gatans arv

Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Familjen Lackland är splittrad. Abel har blivit hård och vresig; han kommer inte överens med sönerna William och Rupert om hur sjukhuset ska skötas och har inte längre kontakt med sina äldsta barn Jonah och Abby. Och när en koleraepidemi drabbar London ökar pressen på både familjen och sjukhuset.

Abby har blivit änka och lever nu ensam med sin son. När hon möter kärleken i Gideon som är av judisk härkomst, tvingas hon välja mellan att lyssna till sitt hjärtas begär och att följa samhällets konventioner.

Samtidigt kämpar Jonah i sitt äktenskap med Celia som inte kan glömma Jonahs tidigare relation med Lilith. Celias oförmåga att släppa taget, och Liliths elaka lynne, kommer att få ödesdigra konsekvenser.

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.

Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.