Att döda ett geni

Att döda ett geni

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Han smög mellan pelarna på stationen. Han måste komma undan Brahms agenter. De skulle kontrollera att han verkligen lämnade Wien.
De fanns överallt. I kön till tobaksbutiken. Bakom tidningar på bänkarna. I biljettkön. Han drog ner hatten djupt över pannan."

"Att döda ett geni" är en fängslande berättelse om komponisten Hans Rott, ett musikaliskt geni i det sena 1800-talets Wien. Han hade en strålande framtid framför sig, trots en bitter strid med tongivande kritiker och belackare som betraktade det nya med avsky. Men den största fienden skulle visa sig vara Rott själv.

Hans Rott möter kärleken, har en ovanligt modern kvinnosyn, och får en mentor i en av dåtidens stora tonsättare Anton Bruckner. Men Rotts vanföreställningar blir allt allvarligare i kampen för att få sin första symfoni antagen och framförd. Till slut inträffar katastrofen!

Ingvar Hellsing Lundqvist är en svensk författare och före detta gymnasielärare. Hans roman om kompositören Hans Rott har gjort stor succé i Centraleuropa.