Ett berg av lögner

Ett berg av lögner

4 stjärnor av 5 möjliga

Ett berg av lögner Ett berg av lögner Ett berg av lögner Ett berg av lögner Ett berg av lögner
(9)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
På en grönländsk fältstation har Peter Holm - chefsgeolog för Nobel Oil - precis analyserat de sista borrproverna för vad som ser ut att bli världshistoriens mest lukrativa oljeäventyr. Alla; från det grönländska hjemmestyret till de kinesiska storinvesterarna är eld och lågor men framgångssagan tar en dramatisk vändning när Holm hittas död med en krater i bakhuvudet strax efter sin hemkomst till Köpenhamn.

Polisinspektör Lene Jensen får fallet på sitt bord samtidigt som privatdetektiven Michael Jensen anställs av Nobel Oil för att i en halsbrytande kamp mot tiden hitta mördaren.

'Ett berg av lögner' är den tredje, fristående delen i Steffen Jacobsens deckarsvit om Lene Jensen och Michael Sander. Här tvingas det omaka paret samarbeta kring ett fall som inkluderar en rabiat miljöorganisation och en dansk oljemagnat som inte skyr några som helst medel.

Steffen Jacobsen (1956-) är en dansk ortopedisk kirurg, debattör och författare som varit bosatt och arbetat stora delar av sitt liv på Grönland och i norra Norge. Han har skrivit flertalet vetenskapliga artiklar och fick sitt stora genombrott som författare i samband med Trofé (Trofæ) 2013. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.