Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan

Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan

Uppläst av Pascal Wibe

5 stjärnor av 5 möjliga

Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan
(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
I mitten av juli 1889 avfyras revolverskott i skogen Nørreskov på den danska ön Tåsinge. Det är löjtnanten Sixten Sparre och lindanserskan Elvira Madigan som hittas döda strax därefter. Idag, 130 år senare, är detta livsöde fortfarande något av en mystifierad och fascinerande studie i kärlek.

Sixten Sparre var dragonlöjtnanten som spred sin förmögenhet med vinden och levde på många sätt ett liv han drömt om inom militären. Han var en glädjespridare som älskades bland officerskamraterna, och förutom sitt yrke hade en stor passion för det sköna och konstnärliga. Han skrev poesi och älskade teater. Däremot inom hemmets väggar kände sig Sparre instängd och fylld av krav. Han ville ha storslagna äventyr och flärd, vilket han kom att finna hos den amorösa cirkusartisten Elvira Madigan. Dessa två blev förälskade och kom att lämna Sverige tillsammans för att utforska varandra och livet. Något som ganska snabbt skulle resultera i båda deras död.

I den här boken gör Sixten Sparres barnbarnsbarn Kathinka Lindhe en kartläggning av ett gammalt familjedrama och en häpnadsväckande kärlekshistoria.

Kathinka Linde har under en lång tid grävt i sin egen släkthistoria. Hon är utbildad bibliotikarie, har arbetat med film, radio och är även verksam som författare och föreläsare. Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.